reklam

18 Kasım 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Bornova Belediyesi'nin kasasında biriken paralar yatırımlara harcanacak

Eski Başkan Cengiz Bulut döneminden bu yana gündemde olan birikimler Bornova halkına asfalt, yol, kapalı pazaryeri, kültür merkezi, kreş ve yeşil alan olarak geri dönecek

Bornova Belediyesi'nin kasasındaki trilyonların harcanacağı yatırımlar kalem kalem belirlenmeye başladı. Belediye eski Başkanı Cengiz Bulut'tan devralındığında 19 trilyon lira olan ve geçen zaman içinde 26 trilyon liraya ulaşan paranın yaklaşık 23 trilyon lirası, 2005 yılında harcanacak.

Kimse korkmasın
Bulut döneminden bu yana gündemde olan Belediye'nin bu trilyonluk birikimleri Bornovalılara asfalt, yol, kapalı pazar yeri, kültür merkezi, kreş ve yeşil alan olarak geri dönecek. "Kimse korkmasın bu paralar harcanacak" diyen Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, "Belediyenin görevi para biriktirmek değildir" dedi. Aydoğan, hazırladıkları projeler için yeni yıldan itibaren ihale süreci başlatacaklarını açıkladı.

Çoğu kamulaştırmaya
15 trilyon lirayı kamulaştırma için harcayacaklarını açıklayan Başkan Aydoğan, şöyle konuştu:
"Bu paranın 10 trilyon lirasını Bornova'da açacağımız yeni yol projesi için kullanacağız. Ankara Asfaltı'ndaki trafik yükünü azaltmak için 10 trilyon lira maliyetli yol projesini hayata geçireceğiz. Yeni yol ile İzmir yönünden Bornova'ya gelen araçlar, Ankara Asfaltı'nın trafik yüküne önemli oranda girmeyecek. Ulusoy Tesisleri'nin önünden yapılacak kavşaktan ilçe merkezine ulaşacak" dedi.
Kamulaştırma yaparak yeni yollar da açacaklarını belirten Aydoğan, "Bornovalılar hizmet ve projeye doyacak. Kasamızdaki para dışında bütçemizi de kullanacağız" diye konuştu.

Altındağ'a gezi ve spor alanı
2005 yılında yapılacak en büyük projelerden biri, 1 trilyon lira maliyetli Altındağ Rekreasyon Alanı olacak. Bornovalıların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak olan rekreasyon alanında amfi tiyatro, yürüyüş ve bisiklet yolları, voleybol, basketbol sahaları ve yeşil alanlar olacak. Belediyenin geçen döneminde eski yönetimi Altındağ'a hizmet götürülmediği için eleştiren vatandaşlar da uzun zamandır bekledikleri bir projeye kavuşacak.

1.5 trilyon asfalta gidecek
İlk etapta Bornova'nın en temel ihtiyaçlarından biri olan asfalt sorunu çözülecek. Yaklaşık 1.5 trilyon lira harcanarak ilçenin çeşitli bölgelerine asfalt dökülecek. Böylece özellikle yağmurlu günlerde ulaşım sıkıntısı yaşayan Bornovalılar'ın, belediyeye en çok eleştiride bulunduğu konulardan biri ortadan kaldırılmış olacak.

Pazaryerine çeki düzen
Mevcut Çamdibi Pazaryeri'nin üzeri kapatılarak vatandaşların yaz-kış rahat bir alışveriş yapması sağlanacak. Bu projeye 1.4 trilyon lira harcayacak olan Bornova Belediyesi, ilçe merkezinde yeni bir kapalı pazaryeri yapacak. Bornova'nın semt pazarı ihtiyacına yanıt verecek bu proje için de 1 trilyon lira harcanacak.

Kreş ve yeşil alanlar
Bornova Belediyesi 2005 yılında hem vatandaşların hem belediye çalışanlarının yararlanacağı kreş için 800 milyar lira, park-çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar için 850 milyar lira harcayacak. Ayrıca şu anda bakımsız olması nedeniyle kaliteli hizmetin verilemediği Uğur Mumcu Kültür Merkezi ve Ayfer Feray Tiyatro Salonu'nun bakım ve onarımı yapılacak. Bu proje için toplam 1 trilyon lira harcanacak. Ayrıca tretuar, kilit taşı gibi ulaşım ile ilgili çalışmalar için de 900 milyar lira kullanılacak.
Yeni Asır - Nil Kuyumcu Aksüyek

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Baucon Yapex 2004

25 - 28 Kasım 2004,
Antalya Expo Center Kongre ve Fuar Merkezi

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz