reklam

19 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü "MEDesign: Forme del Mediterraneo" etkinliklerinde...

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, Cenova'nın 2004 yılı Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle gerçekleştirilen bir dizi etkinlik kapsamında, İtalya'daki üniversitelerin oluşturdukları "Sistema Design Italia" grubunun desteğiyle Cenova Tasarım Üniversitesi (GUD) tarafından düzenlenen MEDesign: Akdeniz'in Biçimleri (5 Kasım - 12 Aralık 2004) uluslararası tasarım sergisi ve etkinliklerine katılıyor.


Tarihi Borsa Binası

Cenova'da tarihi Borsa Binası'nda gerçekleşen etkinlikte "Birleştiren ve Ayıran Akdeniz" genel tema olarak belirlendi. Bu bağlamda Akdeniz ülkelerinin kültür farkları ve/ya benzerlikleri, gündelik yaşam pratikleri ve ona bağlı olarak nesnelerin çesitliliği üzerinden temsil ediliyor.

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü etkinliklere iki sergi ve bir sunum ile katılıyor. Bunlardan ilki "Türk Çay Kültürü"nün tanıtıldığı, ikincisi ise "[is]tainers [con]tanbul: Geleneksel Türk Gıda Ürünleri için Yeni Ambalaj Tasarımı Önerileri"nden oluşan öğrenci projeleri sergisi.

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nün ME.Design etkinliklerine katılımı Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD), İstanbul Uluslararası Ambalaj Fuarı ve TÜYAP sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Geleneksel Türk Gıda Ürünlerine Yeni Ambalaj Tasarımı Önerileri Sergisi

İTÜ'nün öğrenci projelerinden oluşan "Geleneksel Türk Gıda Ürünlerine Yeni Ambalaj Tasarımı Önerileri" standında ise "[is]tainers [con]tanbul" sloganı ile; kestane şekeri, pestil, lokum, sahlep, ayçekirdeği, çay ve Türk kahvesi gibi kültürümüzle özdeşleşmiş ürünlere yönelik olarak geliştirilen yeni ambalaj tasarımı önerileri sergileniyor. Sergilenen ambalaj tasarımları söz konusu ürünlere yeni bir kimlik kazandırarak katma değerlerini artırmayı, iç ve dış pazarlarda farklı kullanıcılara ulaştırmayı hedefliyor. Sergi, Doç.Dr.Özlem Er, Ali Bakova ve araştırma görevlileri Cem Alppay, Pınar Yalçın Çelik, Turgut Çırpanlı ve Sinan Ödekan yürütücülüğünde İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencileri ile EUT 212 Product Design IV dersi kapsamında geliştirilen öneriler arasından seçilen ambalaj tasarımlarından oluşuyor.

Türk Çay Kültürü Sergisi

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nün "Türk Çay Kültürü"nü tanıtmayı hedefleyen standında, dünden bugüne çay demleme ve içme alışkanlıklarımızın bir uzantısı olarak kullanılan çeşitli çay bardakları, tabakları ve en sıradanından, elektrikli çay makinasına kadar varan bir yelpazede çaydanlıklardan oluşan bir dizi ürün sergilenecek. Aynı tipolojiye sahip olup aynı fonksiyonu yerine getirdiği halde çaydanlıkların birbirinden malzeme, teknoloji ve tasarım özellikleriyle ayrılması ve bu "farklılık" serginin asıl temasını oluşturuyor. 

Benzer şekilde ince belli çay bardakları ve tabaklarındaki varyasyon, Akdeniz kültürünün çeşitliliğe dayanan yapısı içinde bize özgü yerel farklılıkları ve zenginliği ifade etmesi bakımından çarpıcı. Bu sergiye Ala Çaydanlık, Arzum, Bayıner, Arçelik, Hisar, Jumbo, Korkmaz ve Paşabahçe firmaları ürünlerini göndererek katkıda bulunuyor.

Sergiler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.
Arkitera

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

"Akdeniz Otel Mimarisi" Paneli

26 Kasım 2004
Antalya Expo Center Kongre ve Fuar Merkezi

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz