reklam

20 Kasım 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Gaziosmanpaşa'nın Kimliğini Değiştiren Proje Yarışması

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kentsel dönüşüm kapsamında yürüttüğü çalışmaların önemli ayağını oluşturan Cumhuriyet Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi ve kültür merkezi için açılan proje yarışması sonuçlandı ve ödül töreni 19 Kasım 2004 tarihinde gerçekleşti.

149 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada projeler, başkanlığını İTÜ'den Prof. Hasan Şener'in yaptığı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Özenç, Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, İTÜ'den Prof. Feridun Çılı, Şehir Plancısı Nurtaç Tokgöz, Mimar Zafer Akdemir, Mimar Yaşar Akyüz, Mimar Haydar Karabey, Mimar Ahmet Özgüner, Mimar Bülent Tarım ve Mimar Selim Velioğlu'ndan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra başlayan ödül töreninde İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Afife Batur, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Selman Yenigün konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip, farkedilmeyi ve önemsenmeyi bekleyen Gaziosmanpaşa ilçesinin kendini simgeleyecek tek bir yapısının bile olmayışını ve çözülmeyi bekleyen birçok sorununu gösteren bir video gösterisi gerçekleşti.


Dilek Topuz Derman ve Fırat Gülmez

Gaziosmanpaşa'nın kimliğini de değiştirmek için açılan yarışmanın ödül töreninde, jürinin yaptığı değerlendirme sonucu Mimar Dilek Topuz Derman ile Mimar Fırat Gülmez Birincilik Ödülü, Peyzaj Mimarı Sunay Erdem, Mimar Günay Erdem, Peyzaj mimarı Pınar Özyılmaz ve mimar Kaan Tuna İkincilik Ödülü, Mimar Hasan Okan Çetin, mimar Ömer Emre Şavural ve Mimar Fatih Yavuz Üçüncülük Ödülü aldı.

Birinciliği alan projeye 50 milyar TL, ikinci projeye 30 milyar TL ve üçüncü projeye de 20 milyar TL ödül verilirken mansiyonlar 10 milyar ile ödüllendirildi. Yarışmaya başvuran, ancak dereceye giremeyen projelerden 10 adedi ise Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından satın alındı.

Mevcut belediye binasının yanına inşa edilecek olan kültür merkezi, özellikle yeşil alanları ve yarattığı yeni alanlarla Gaziosmanpaşa'nın önemli noktalarından birisi olacak. Kültür merkezi bünyesinde yer alacak Seyir Terası ile Haliç'in ve İstanbul Boğazı aynı kare içinde görülebilecek.

Ödül töreninin ardından Prof. Afife Batur'un yürütücülüğünü üstlendiği bir kolokyum yapıldı. Oldukça hararetli geçen kolokyumda seçilen projeler kadar jürinin seçme kriterleri de eleştiri aldı.

Yarışmaya katılan tüm projeler İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü'nde 19 - 30 Kasım tarihleri arasında sergilenecek.

 

 

Arkitera - Rabia Alga

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

"Akdeniz Otel Mimarisi" Paneli

26 Kasım 2004
Antalya Expo Center Kongre ve Fuar Merkezi

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz