reklam

26 Kasım 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

‘Sakarya Nehri’ni Marmara’ya bağlayacak proje hayal değil’

Sakarya Nehri Ulaşım Projesi’nin ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Sakarya Valisi Nuri Okutan, “Belki bu proje bugün için hayal olarak görülebilir. Ancak uygulanması hayal değildir.” dedi.

Sakarya Valisi Nuri Okutan, Karadeniz’i Sakarya Nehri ile İzmit Körfezi’ne bağlayacak ve İstanbul Boğazı’na alternatif olacak boğaz projesinin hayal olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Sakarya Nehri Ulaşım Projesi’nin büyük bir proje olduğunu ifade eden Okutan “Belki bu proje bugün için hayal olarak görülebilir. Ancak uygulanması hayal değildir. Bu büyük projenin gerçekleşmesi gerekir.” dedi.

Bu projenin başta Sakarya olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak mega bir proje olduğunu vurgulayan Okutan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sakarya artık İstanbul’un bir uzantısıdır. Bu nedenle yatırımlarda ve altyapı projeksiyonlarında İstanbul ve Sakarya’yı iç içe düşünmek gerekiyor.” Sakarya’ya yeni atanmasına rağmen bu projeyi incelediğinde heyecan duyduğunu ifade eden Okutan, artık Türkiye’nin de çok ekonomik olan su yolu taşımacılığına önem vermesi gerektiğini kaydetti. Okutan, projenin hayata geçmesi için valilik olarak istenilen tüm desteği vereceğini de ifade etti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım da, Türkiye’nin artık büyük projeleri hayata geçirmesinin zamanı geldiğini söyledi. Siyasi istikrarın sağlandığını, bunun da ekonomik istikrarı getirdiğini ifade eden Yıldırım, mega projelerin gündeme alınabileceğini anlattı. Hükümet olarak halkın moralini yükseltecek büyük projelerin gerçekleştirilmesinin önemine değinen Yıldırım “Bu proje gerçekten rantabl. Gerçekleştirildiği takdirde hem büyük bir ekonomik gelir elde edilecek, hem de İstanbul Boğazı’nın yükü nisbeten hafifleyecek. Zaten bu proje uygulanabilir olmasaydı Osmanlı’da Mimar Sinan döneminde gündeme gelmezdi. Eğer o dönemde bile gündeme geldiyse bu projenin artık hayata geçirilmesi gerekir.” diye konuştu.

Son olarak 2003’te düzenlenen Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı’nda tartışılarak desteklenmesi gereken 10 proje arasında yer alan proje hakkında Sakarya Üniversitesi bir fizibilite raporu hazırlattı. Raporda Sakarya Nehri’nin taşımacılığa elverişli olduğu ispatlandı. Rapor, ilgili bakanlık ve kurumlara gönderildi. Ancak, bürokrasinin yavaş işleyen çarklarına takılarak hiçbir adım atılmadı.
Zaman - Duran Savaş

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005, 27 Kasım 2004 tarihinde Antalya'da gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Emre Arolat, Osman Aydın, Mert Eyiler, İsmail Kahyaoğlu


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz