reklam

30 Kasım 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Emek otellerinde önce sözleşme değişimi yapılacak

Emekli Sandığı, otellerini 'onarım parası bulamadığı için' satıyor. Ancak önce 'satışa engel' sözleşmeler değişecek

Emekli Sandığı, sahibi olduğu yedi otelden, Maçka Oteli hariç altısının satışı için Özelleştirme İdaresi'ne (ÖİB) başvurdu. Emekli Sandığı Genel Müdürü Mehmet Ali Özyer, onarımı halen devam eden Büyük Tarabya, Büyük Ankara, Büyük Efes, Çelik Palas ile tamamen yıkılan Maçka Otelleri'nin onarımı için gereken 236 milyon dolarlık inşaat masraflarını karşılayacak kaynak bulamadıkları için satış yolunu seçtiklerini söyledi. Otellerin satışı için önce mevcut kiracıları ile yapılmış sözleşmelerdeki satışa engel maddelerin değiştirilmesi sağlanacak.

Maçka Oteli ise işletmecisi, Radisson SAS'a beş yıl içinde satın alma hakkı verildiği için özelleştirme dışında tutulacak.

'Racon böyleymiş'
Emekli Sandığı otellerinin işletmesi, geçtiğimiz yıllarda uluslararası otel zincirlerine devredilmiş, kiracılara 'güvence' olarak 'işletmecinin rızası olmadan satılamaz' veya '10 yıl süreyle satılamaz' gibi maddeler konulmuştu. Emekli Sandığı Genel Müdürü Özyer, "Anlaşma yapılırken 'racon budur' denerek böyle maddeler konmuş. Bunları kaldırmak için uğraşıyoruz. Sözleşmeler tahkimi de öngörüyor" dedi.

Bu çerçevede, Emek İnşaat ile Emek Proje, sözleşme iptalini ele aldı. Bu konuda mesafe kaydedildiği belirtildi. Bu aşamadan sonra kiracı otel zincirleri ile görüşülecek ve kendilerine satış halinde bile haklarının korunacağı taahhüdü verilecek.

MNG Grubu, Büyük Ankara; İzmir Ticaret Odası, Büyük Efes; Belediyeler Birliği ise Stad Oteline talip oldu. Oteller dışında Foça ve Kuşadası'nda iki tatil köyü, Ankara Kızılay'daki Gökdelen, Ulus İşhanı ve Rüzgarlı İşhanı ile Bursa ve Eskişehir Otogarları da elden çıkarılacak.

Bu arada ÖİB, satışında istenilen başarı sağlanamayan milletvekili lojmanlarının satış yöntemini değiştireceğini açıkladı.

Devirler gerçekleşmedi
Büyük Ankara Oteli: İşletmesi, 20 + 10 yıllığına Millennium & Copthorne'da. Otelin 28 Eylül 2004'te işletmeci firmaya devredilmesi gerekiyordu.
Büyük Tarabya Oteli: İşletmesi 20 + 10 yıllığına Millenium & Copthorne'ye geçti. 30 Eylül 2004 tarihinde işletmeciye devredilmesi gerekiyordu.
Büyük Efes Oteli: İşletmesi 15 + 5 yıllığına Swissotel'e (Ruffles Int. Ltd.) geçti. 16 Aralık 2004'te işletmeciye devredilmesi gerekiyor.
Stad Oteli: Radisson SAS grubu ile 30 yıllık işletme anlaşması imzalandı. Otel şu anda grup tarafından işletiliyor.
Maçka Oteli: 15 + 10 yıllığına işletmesi için Radisson SAS grubu ile anlaşıldı. Otel yenilenmesi için tamamen yıkıldı. Şu anda zemin kat inşaatı başladı. 5 Mart 2005'te işletmeciye devredilmesi gerekiyor.
Bursa Çelik Palas: Otelin işletmesini Swissotel aldı. Eski bölümü grup tarafından işletiliyor. Yeni bölümü ise hâlâ inşaat halinde.
Milliyet - Dilek Taş

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Öğrencilerin buluşma noktası: Kampüs Forumu

Arkitera.com/forum

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz