reklam

30 Kasım 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Başkan Ulgür'ün 6 yıllık yol isyanı

İzmir'in Selçuk İlçesi Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, 6 yıldır tamamlanamayan Selçuk-Belevi-Meryemana yolundaki düzenleme projesinin bir an önce bitirilmesini istiyor.

Vefa Ülgür, yılda 1 milyon 500 bin yabancı ve bir o kadar da yerli turisttin kullandığı Belevi-Selçuk-Meryemana yolunun ülkemizin en önemli ören yerlerine, turizm kenti Selçuk'a ve İzmir'e yakışır bir hale getirilmesinin bölge turizmi için önemli olduğunu belirtti. 1998 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 1 trilyon 399 milyar bedelle ihalesi yapılan proje için şu ana kadar 10 trilyon 600 milyar lira harcandığını söyleyen Vefa Ülgür, şöyle konuştu: 'Kalan yüzde 35'lik iş için 6 trilyon 500 milyarlık bir ödeneğin ayrılması gerekiyor. Projenin ilçe için en önemli bölümü 6 yıldır bekliyor. Drenaj kanalları bitirilemediği için ilçenin bir bölümü sular altında kalıyor. Biz kent içi altyapımızı büyük oranda tamamladık ancak Karayollarının bu gecikmesi nedeniyle ana deşarj kanallarına bağlantıyı kuramıyoruz bu da şehrin merkezi yerlerinde su baskınlarının yaşanmasına neden oluyor. '

Kazalara davetiye
Proje kapsamında yer alan Meryemana, Otogar Kavşağı ve Şirince Kavşağı düzenlemesi yapılanmadığından trafik sinyalizasyon sisteminin çalışmadığını vurgulayan Başkan Vefa, 'Bu nedenle ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana geliyor. Bu gecikme nedeniyle Selçuk'un önemli güzergahında belediye olarak tretuvar düzenleme çalışması yapılamadığından çevre kirliliği ortaya çıkıyor. Karayolları projeyi tamamladığı an bizlerde üzerimize düşeni yapacak ve var olan tüm sorunları ortadan kaldıracağız' dedi.

Mektupla yardım talebi
Belediye Başkanı Vefa Ülgür, projenin bir an önce tamamlanabilmesi için İzmir Milletvekilleri, AKP ve CHP İl Başkanlıkları'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na, Karayolları Genel ve Bölge Müdürlüğü ile İzmir Valiliği'ne birer mektup yazdığını belirtti. Ülgür, mektubun muhataplarından konuya ilgi göstermelerini istediğini vurguladı. Selçuklular'ın sel nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen sivil toplum örgütü yöneticileri ve muhtarlar da 'Projenin küçük bir bölümü için yıllardır bekliyoruz. Bu yol turistik ilçe Selçuk'a hiç yakışmıyor bir an önce bütçe ayrılsın ve proje tamamlansın' dediler.

Belevi-Selçuk-Meryemana yol yapım işini üstlenen Yapı Yol İnşaat yetkilisi Murat Özler ise bütçede proje için gerekli pay ayrılmadığı için ödenek yokluğu nedeniyle bu gecikmenin yaşandığını belirterek, 'Ödenek çıktığı anda gece gündüz çalışıp işi teslim etmeye hazırız' dedi. Özler, firma olarak kendilerinin de bu gecikmeden dolayı zarar gördüklerini vurguladı.
Akşam - Sezen Özsavrangil

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Suyun Altında Yerin Üstünde
Editör: Pınar Gökbayrak
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 30 milyon TL

(30 YTL). Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz