reklam

04 Aralık 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Mistik atmosferde gece kulübü

İstanbul Tarlabaşı’ndaki Surp Azdavazin Ermeni Kilisesi’nin avlusundaki bina modern eğlence merkezi haline getirildi. Geçmişte kitaplık olarak kullanılan binayı kilise derneğinden 49 yıllığına kiralayan üç işadamı, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin alarak yapıyı restore etti.

Bar-restoran ve gece kulübüne dönüştürdü. İşadamlarından Bahadır Akın, kilise bahçesinin kulübe mistik bir hava kazandırdığını söyledi: ‘Kulübümüzün mistik bir havası var. Kilisenin ileri gelenleri, siz de artık Tanrı’nın şemsiyesi altındasınız, diyorlar.’

Ankaralı üç girişimci, İstanbul’un eğlence merkezi Beyoğlu’ndaki Surp Azdavazin Ermeni Kilisesi’nin bahçesinde ‘Pub Borsa & Clup Karaborsa’ adında bir gece kulübü açtı. Kilise avlusundaki binayı bu amaçla 49 yıllığına kiralayan işadamları 3 yıl Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan restorasyon izni bekledi. Daha sonra yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırımla binayı bar, restoran ve gece kulübüne dönüştürdü.

Serbülent Karum ve Selçuk Dindar adlı ortaklarıyla yatırımı gerçekleştiren Bahadır Akın ‘İçki ruhsatı için Beyoğlu belediyesine başvurduğumuzda yetkililer şaşırdı, kiliseden nasıl izin aldığımızı sordular’ dedi.

Kilise yetkililerinin derneğe gelir kazandırmak amacıyla yardımcı olduklarını belirten Akın ‘Hatta bir yetkili, artık Tanrı’nın şemsiyesi altındasınız, dedi. Bu espriyi unutamıyorum’ diye konuştu.

İçki fiyatları borsa panosunda
Alt katı Club Karaborsa, üst katı ise Pub Borsa adını taşıyan eğlence merkezinin bir başka ilginç özelliği içki fiyatlarının borsa gibi değişmesi. 5 milyon liradan başlayan içki fiyatları o andaki talep düzeyine göre, her yeni siparişte 1 milyon lira artarak ya da eksilerek yeniden belirleniyor. Anlık içki fiyatları barın üzerindeki elektronik panoda, borsadaki gibi kayan yazı sistemiyle ilan ediliyor. Eğlence kulübünün restoran bölümü sabah 11.00’de, bar bölümü gece 23.00’te açılıyor ve sabah saat 04.00’e kadar hizmet veriyor.

Üç girişimcinin Ankara’da aynı isimde bir eğlence merkezi daha bulunuyor. Üç yıl önce Tunalı Hilmi Caddesi’nde açılan ‘Pub Borsa & Karaborsa’nın başarılı olması üzerine İstanbul’a şube açmaya karar veren girişimciler önümüzdeki yıl da Moskova’da bir eğlence merkezi açmayı planlıyor.
Hürriyet - Cahit Akyol

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz