reklam

04 Aralık 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Bataklığa konut mahkemelik

Birinci derece deprem bölgesi olan Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin sazlıklarla kaplı kıyı bandının Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) toplu konut yapımı için tahsis edilmesi yerel yöneticileri harekete geçirdi.

Yürütmeyi durdurmak için mahkemeye başvuran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 'Burası bataklık, olası bir deprem faciayla noktalanır. Yanlış kararın düzeltilmesi için yasal çerçevede çalışmamızı yapacağız' dedi. Vinsan firmasının daha önce yat limanı ve marina yapacağı kıyı bandındaki alanın 382 dönümlük kısmının TOKİ'ye tahsis edildiği ve 147 dönüm alanına 600 konut yapılacağı kaydedildi. Fethiye Belediyesi'nce zemin etütleri yapılan ve bataklık oluşu nedeniyle yapılaşmaya elverişli olmadığı belirlenen yer bu nedenle imar planında park ve rekreasyon alanı olarak belirlenmişti. 'Buraya toplu konut yapılamaz' diyen Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını istedi.

Mahkeme sürüyor
Kentin ortasına, denizin başına, bataklığa konut yapılamayacağını savunan Saatcı, şunları söyledi: 'Burada belediyeye ait 3 bin 500 metrekarelik resmi hizmet alanı park ve rekreasyon alanı bulunmaktadır. Ayrıca çevresi kuş cenneti projesi alanı içindedir. Bu toplu konut projesini kimse kabul etmez. Belediye yasasına göre bu yerin belediyeye devredilmesi gerekir. Fethiye 1. derece deprem bölgesidir. Yapılacak toplu konutun maliyeti ve konum itibariyle bu mevkiye toplu konut yapılamaz. 22.11.2004 tarihinde bu gerekçelerle Muğla Bölge İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma davası açtık. Ayrıca Fethiye Hukuk Mahkemesi'nde tapu iptal ve tescil davası da açtık. Bu yerin Fethiye Belediyesi'ne verilmesi gerekir. Toplu konut yapılacaksa bize sorsunlar, yer gösterelim. Oldu bittiyle iş yapma devri kapanmıştır.'

Depremde yıkılır
Belediye başkanı olmadan önce toplu konut yapan birisi olduğunu belirten Saatcı, 'Garibana verilecek eve karşı değiliz. Ama yeri yanlış. Sayın Başbakanımızın Erzurum'da katıldığı toplu konut teslim törenlerinden keyif aldık. Fakat Fethiye'deki yer seçimi yanlış. Burası bataklık, olası bir deprem faciayla noktalanır. Yanlış kararın düzeltilmesi için yasal çerçevede çalışmamızı yapacağız' dedi. Jeoloji ve Mimarlar Odası Fethiye Şubesi yetkilileri ise 'Söz konusu yere toplu konut yapılamaz. Merkez üssü Fethiye'de meydana gelecek bir depremde bu konutlar yerle bir olur' dediler.
Akşam - Erdoğan Cankuş

 

Kasım 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz