reklam

06 Aralık 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

‘Geleceğim İstanbul’

İstanbul halkının kent yönetimine katılımını amaçlayan “Akplatform” projesinin devamı niteliğindeki “Geleceğim İstanbul” konulu toplantı Grand Cevahir Otel’de gerçekleşti. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının ev sahibi AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Akplatformun temel bakışını anlatırken, “Amacımız hangi dünya görüşünde, hangi siyasi partinin üyesi olursa olsun, her insanın görüş, düşünce ve talebine değer vermektir” dedi...

İstanbul’a borçluyuz
Kentte yaşayan herkesin ekmeğini yediği, suyunu içtiği, her türlü nimetinden faydalandığı İstanbul’a bir vefa borcu olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Parti farkı gözetmeksizin İstanbulluluk bilincini oluşturmayı, ortak bir şuurla kente hizmet etme anlayışını oluşturmayı hedefliyoruz. İstanbul’da yaşayan 1 milyon kişinin bu kente sahip çıkıyorum demesi ile bütün problemlerin çözüleceğine inanıyorum. Hepimizin İstanbul’a karşı sorumluluğu var. Bu borcumuzu ödememiz gerekiyor” diye konuştu. Kandilli Rasathanesi eski müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ise deprem gerçeğini anlatırken, “İstanbul’da yaşanacak 7.5 büyüklüğündeki bir depremde otoyollar, viyadükler, köprüler, hastaneler ve okullar yerle bir olacak. Çürük binalar iskambil kağıdı gibi devrilecek. Bunları önlemek aslında bireyler olarak hepimizin elinde. Bundan böyle kaçak yapılaşmaya izin vermemek lazım” diye konuştu.

Serbest konuşmacılar bölümünde söz alan tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter ise, “İstanbul’dan Ankara’ya göç ettiğimden beri İstanbul’u özlüyorum. Şişli’deki bostanları, dut bahçelerini, çilek tarlalarını, sakin saygılı insanları kısacası o eski huzuru arıyorum. Şimdi her yerde apartmanlar yükselmiş, göç yüzünden her yer kondularla dolmuş bir betonlaşma hakim olmuş, insanlar eğitimsiz halde. Yunus’un dediği gibi içinde bir damla Allah korkusu olan insana güveniyorum. Bu günlerin de aşılacağına inanıyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, yaptıkları kaçak yapı yıkımlarına rağmen duyarsız davranışların sürdüğünü söyledi. Topbaş, “Şimdiye kadar 250 kaçak inşaatın yıkımını yaptık. İstanbul’u dünya kenti yapmaya kararlıyız” dedi.
Türkiye - Cemil Yıldız

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Genç Çizgiler 2004
Editör: İdil Erkol
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 20 milyon TL
(20 YTL).
Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz