reklam

06 Aralık 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Çırağan Sarayı ve Savarona satılık...

Hazine'den dev satış kampanyası. Otel, tatil köyü, üniversite, hastane için kiralanan taşınmazlar satılacak

Hazine'den irtifak hakkı yoluyla alınan araziler üzerinde kurulan otel, tatil köyü, üniversite ve özel hastaneler, bu taşınmazları devletten kiralayan kişi ya da kuruluşlara satılacak.

Sözkonusu uygulama ile aralarında Çırağan Sarayı, Ataköy Marina, Robinson Tatil Köyü, Club Salima, Club Zigana, Clup Aquamarin, Palm Beach Otel, Sümela Garden ve Kemer Holiday'ın da bulunduğu çok sayıda turistik tesisin mülkiyeti, buralarda irtifak hakkı tesis eden kişi ya da şirketlerin eline geçecek.
Atatürk'ün kullandığı Savarona yatı dai satılacak varlıklar arasında yer aldı.

Kiracılar satın alabilecek
Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı ve Hazine'ye ait taşınmaz malların değerlendirilmesine ilişkin Milli Emlak Genel Tebliği, irtifak hakkı ile devletten 49 yıllığına kadar sürelerle kiralanan taşınmazların satışına da imkân tanıdı.
Düzenleme çerçevesinde Hazine taşınmazları üzerine eğitim, sağlık ve turizm tesisi inşa edenler, istemeleri halinde rayiç bedel üzerinden bu taşınmazlara tümüyle sahip olabilecek. Ancak, satış için irtifak hakkı tesis ettirilen alan üzerindeki yatırımların tamamlanmış olması şartı aranacak.
Orman Yasasına tabi alanlar üzerinde inşa edilmiş tesisler ise satış kapsamı dışında tutulacak.

Turistik tesisler ağırlıkta
Güney sahillerindeki turistik tesisleri çok yakından ilgilendiren bu düzenleme uyarınca Hazine'den kiraladığı alanlar üzerine otel, motel ve tatil köyü inşa edenler, Maliye Bakanlığı'na başvurarak, bu yerleri satın almak istediklerini bildirecek.

Eğitim için kullanılan alanlar ise rayiç değerin yarısı üzerinden satılacak. Bu düzenleme ile aralarında Başkent, Bilkent, Okan, Maltepe ve Çankaya Üniversitelerinin de bulunduğu çeşitli vakıf üniversiteleri, artık kiracı değil tümüyle mülk sahibi haline gelecek.
Milliyet 

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz