reklam

06 Aralık 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Vakıf arazilerini işgal edenlerden 17 trilyon lira gelir elde edildi

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, vakıf arazilerini işgal edenleri tespit edip kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, “Bu işlem bittikten sonra, Türkiye genelinde nerede neyimiz var, tüm bunların hepsi santimetrekare hata olmaksızın tespit edilmiş olarak bilgisayar ortamına aktarılacak.” dedi. Bugüne kadar işgalcilerin yaklaşık yüzde 30’unun kira anlaşması yaptığını ve yaklaşık 17 trilyon liralık gelir elde edildiğini kaydeden Beyazıt, anlaşma yapmayanların, yasal işlemler yapılarak bulundukları mekanlardan mutlaka çıkartılacağını açıkladı.

Türkiye'de Kıbrıs'ın 66 katı büyüklüğündeki vakıf arazisinin işgal altında olduğuna dikkat çeken Beyazıt, geçen sene çıkartılan Vakıf Barışı Yasası ile söz konusu işgalcilerle kira anlaşması yapıldığını hatırlattı. Tapu kayıtlarında olmasına rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarında olmayan birçok vakıf arazisinin olabileceği düşüncesinden hareketle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Beyazıt, "Bir seneden beri bu çalışma devam ediyor. Bu gelirlerin artmasını sağlayacak. Kayıp mülklerimizi, kayıp yalılarımızı, kayıp bağlarımızı bahçelerimizi bulacağız ve bunları da vakıflar adına değerlendireceğiz." dedi. Beyazıt, şu ana kadar İstanbul'daki kayıtların tapularının taranma işlemlerinin bittiğini dile getirdi. Beyazıt, 2005 yılında Türkiye genelindeki tüm çalışmaların tamamlanacağını belirtti. Beyazıt, Türkiye'deki vakıf arazilerinin hiç kira ödemeden birileri tarafından işgal edildiğini vurguladı. 250 milyon metrekare vakıf arazisinin işgal altında olduğunu tahmin ettiklerini belirten Beyazıt, vakfedilen bu yerlerin bedava kullanımına bundan böyle izin verilmeyeceğini söyledi.

Yusuf Beyazıt, “Bu anlamda Türkiye genelinde 100 trilyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Göreve başlamadan önceye göre gelirlerimiz 3 kat artmış oldu." diye konuştu. Beyazıt, işgal edilen vakıf arazileri üzerine toplu yerleşim yeri inşa edilenlerin de olduğunu hatırlatarak, “Toplu yerleşim olan yerlerde Hazine ile takas yaptık. Bu işlemlerden 1 katrilyon liraya yakın gelirimiz olacak." şeklinde konuştu.
Zaman - Pınar Acar, Serap Oğuz, Aslıhan Aydın

 

 

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Genç Çizgiler 2004
Editör: İdil Erkol
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 20 milyon TL
(20 YTL).
Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz