reklam

09 Aralık 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Giresun'da da sahile tehdit!

Arhavi'den sonra şimdi de Karadeniz Sahil Yolu'nun "Giresun şehir içi geçişi" için yapılan hazırlıklar, çevrecilerce kaygıyla izleniyor

Deniz, orman ve dağların muhteşem bir görüntü yarattığı Karadeniz'de "sahil yolu"nun tehdit ettiği son görüntüler Giresun'dan geldi. Karadeniz'in en güzel kıyılarından Giresun'nda da sahil yolu nedeniyle "yıkım" hazırlıkları yapılıyor. Artvin'in Arhavi ilçesini ayağa kaldıran ve mahkemelik olan Karadeniz Sahil Yolu'nun, "Giresun şehir içi geçişi" için yapılan hazırlıklar çevreciler tarafından kaygıyla izleniyor. Giresun'un sosyal, kültürel ve sportif yaşamında önemli bir yeri olan Polis Evi Plajı'nın da, "yol yapılmak üzere" önümüzdeki günlerde yıkılacağı bildirildi.

Kıyasıya mücadele
Arhavi'de de, uygulanan ilk proje için Erzurum İdare Mahkemesi'nden yürürlüğü durdurma kararı alan, değiştirilmiş ikinci projeyi de defalarca mühürleyen Belediye Başkanlığı ile sivil toplum örgütlerinin mücadelesi sürüyor.
Arhavi Sahillerini Koruma Platformu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Hukuka karşı hile yolu ile Arhavi ilçesinin kıyı kimliğini yok edecek ve tüm sahillerini tahrip edecek yol inşaatında belediyenin koyduğu mühürleri kıranlar hakkında suç duyuruları yapıldı. Suç duyuruları için verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz hakkında Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların ifadesinin alınmasından sonra karar verilmek üzere dosyayı Arhavi Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yollamıştır. Yaratılan görüntülere dikkatle bakılması ve bir kıyı kasabasının nasıl yok edildiğinin görülmesini istiyoruz."
Milliyet

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ağaçları ormana dönüştürmek, denizleri temizlemek... Doğal çevremiz ile ilgili görüşlerimiz Çevre forumunda...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz