reklam

09 Aralık 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İkiçeşmelik'te büyük yıkım

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Agora'yı kent yaşamı ile bütünleştirmek amacıyla başlattığımız proje kapsamında tarihi yapının önünü açmak için encümende karar aldık" dedi.

Caddeden Görülecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Agora ve İkiçeşmelik arasındaki yapıları istimlak edip yıkacaklarını söyledi. Büyükşehir ve Konak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Konak söyleşileri'nin üçüncüsü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde yapıldı.

'Kemeraltı'nda Ekonomik Yaşam ve Esnaf' konulu söyleşide konuşan Başkan Kocaoğlu, "Tarihi Agora'yı kent yaşamı ile bütünleştirmek amacıyla başlattığımız proje kapsamında Agora ve İkiçeşmelik arasındaki yapıları istimlak edip tarihi yapının önünü açmak için encümende karar aldık" dedi.

Oyunlara yetişecek
İstimlak ve yıkım çalışmalarını 2005'te İzmir'in ev sahipliği yapacağı 23. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Kocaoğlu, Kemeraltı'ndaki tarihi han, sinagog ve havraların restorasyonu için de değişik kollardan kaynak arayışı içinde olduklarını kaydetti.
Kemeraltı'nı eski canlılığına kavuşturmak ve tarihi dokuyu korumak amacıyla hazırladıkları Kemeraltı Projesi'ne Anafartalar Caddesi'nden başlamayı planladıklarını belirten Kocaoğlu, "Son günlerde düzenleme için her yerden 'mısır patlağı' gibi talepler gelmeye başladı" diye konuştu.

Esnaf sahiplenmeli
Kemeraltı Projesi konusunda orada esnaflık yapan herkesin ikna olması, projeyi sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu "Kemeraltı projesi çok ciddi bir kaynak istiyor. Ama bir yerden başlarsak gerisi gelir diye düşünüyorum. Amacımız Kemeraltı'nı yıkmak değil toparlayıp tarihi dokuyu korumak. Bakıyorsunuz birisi Hükümet Konağı'nın yanında palayı çekmiş savuruyor. Bu hepimizi üzüyor" dedi.

İşportaya son vermek için de çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, "İşporta ekonomik sıkıntılar sonucu yaşanan bir süreç olabilir ama bu hiç kimsenin yasaları çiğnemeye itmemeli. Herkes bu işe sahip çıkarsa bir takım zorlukların üstesinden hep birlikte daha kolay geliriz" diye konuştu.
Yeni Asır

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz