reklam

13 Aralık 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Tarihi şehre Modern çehre

Önceki akşam Karaköy Rıhtımı'ndaki 8 bin metrekarelik alanda, 4 numaralı antrepoda bulunan İstanbul Modern Sanat Müzesi (İstanbul Modern) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, İstanbul'un bu güzel müzeye, bu güzel eserin de İstanbul'a çok yakışacağını vurgulayarak, Mevlana'nın ''Işık görünmeden renk görünmez'' sözünü hatırlattı.

Müzeyle geleceğin Türkiye'sini omuzlayacak olan yeni kuşaklar için renkleri görünür hale getirecek bir ışık yaktıklarını ifade eden Erdoğan: 'Dünyayı daha yaşanabilir bir gezegen haline getirecek adımlardan bize düşeni atıyoruz'dedi.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Fransız Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in kutlama mesajlarının da okunduğu açılış töreninde, müzenin oluşumunda ve tanıtımında katkısı olan kurumlara plaket verildi.

Dr. Nejat Eczacıbaşı'nın hayalini kurup, önayak olduğu ve yine Eczacıbaşı Ailesi tarafından büyük çabalar sonucunda hayata geçirilen İstanbul Modern ile ülkemiz yıllardır özlemi çekilen uluslararası alanda bir müzeye kavuşurken, İstanbul yeni bir simge kazanıyor, ulusal kültür yaşamında bir dönüm noktası oluşuyor. Boğaziçi'nin güneyinde, tarihi yarımada ile Topkapı Sarayı'nın karşısında yeralan İstanbul Modern, ülkemizin modern ve çağdaş sanat alanındaki birikimini ortaya koymayı, korumayı ve değerlendirmeyi amaçlıyor. Sanat gündemini belirleyen, eğiten, sevdiren, dinamik ve çok sesli ortamıyla toplumun geniş bir kesimine ulaşmayı hedefliyor.

Çağdaş müzecilik anlayışıyla hizmet verecek olan İstanbul Modern'de kalıcı koleksiyon sergi galerisi, süreli sergi galerisi, fotoğraf galerisi, heykel bahçesi, yeni medya alanı, eğitim salonu, kütüphane, sinema salonu, cafe ve müze mağazaları yeralıyor.
Akşam - Hakan Tiryaki

 

Aralık 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz