reklam

18 Şubat 2005 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Oteller Sokağı'na başarı ödülü

İzmir'de Konak Belediyesi'nin Basmane Semti, Oteller Sokağı Kentsel Yenileme Projesi ödül getirdi. Başarı ödülünü Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ aldı.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Tarihi Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödülleri Kadıköy Belediyesi'nde yapılan törenle dağıtıldı. TKB'ye üye belediyelerin kültürel miras ve tarihi kent dokularını koruma ve yaşatma amaçlı proje ve uygulamalarıyla aday oldukları ödüllendirmede, 4 başarı ödülü, Konak, Tarsus, Eyüp ve Osmangazi belediyelerine, 4 özendirme ödülü de Trabzon, Çorum, Taşköprü ve Uşak belediyelerine verildi.

Tarih canlandı
Konak Belediyesi, 'Basmane Semti, Oteller Sokağı Kentsel Yenileme Projesi' ile başarı ödülüne değer görüldü. Çanakkale Belediyesi'nin çalışmaları ise 'Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'ne uygun görüldü. Viranşehir, Milas, Kuşadası ve Niksar belediyeleri ise umut ve heyecan verici çalışmaları nedeniyle övgüye değer bulundu.

Konak Belediyesi'nin ödüle layık görülmesinde, projenin İzmir'in tarihiyle yeniden buluşması için verilen çabalar, çöküntü alanı niteliği taşıyan tarihi bölgeyi turizm eksenine temelleyerek yeniden canlandırması ve hayata katması, uygulamalar sonucunda pek çok tescilli ve tarihi yapının yenilenip, yeni fonksiyonlarıyla işlevlendirilmesi etkili oldu.
Akşam - Sezen Özsavrangil

 

 

 

 

 

 

Şubat 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Genç Çizgiler 2004
Editör: İdil Erkol
Grafik Tasarım: Aslı Ayhan

Arkitera Mimarlık Merkezi Yayınları

Ücret: 20 milyon TL
(20 YTL).
Dağıtım ve kargo masrafları dahil.

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz