reklam

20 Nisan 2005 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Marmaray’da tüp inşası başladı

İstanbul’un iki yakasını denizin altından birleştirecek “Marmaray Projesi” için hazırlıklar sürüyor. Boğaz’a döşenecek tüplerin inşasına başlandı.

Kız kulesi açıklarındaki zemin iyileştirme ve tarama çalışmaları Haziran ayına kadar ertelendi.

Kimi yerde arkeolojik kazıların tamamlanmasını, kimi yerde de balıkların göç yolunu bekleyen Marmaray Projesi inşaat çalışmalarına sonunda başlandı. Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nün Tuzla’daki tersanesinde, Boğaz’ın iki yakasını birleştirecek tüp tüneller için havuz inşaatı yapılıyor.

İnşa edilen tüneller yüzdürülerek Boğaz’a taşınacak ve batırma tünelin uzunluğu, yaklaşık 1.4 kilometre olacak. Balıkların göçü nedeniyle ertelenen denizdibi tarama ve zemin iyileştirme çalışmalarına 15 Haziran’dan itibaren başlanacak.

Marmara Denizi’nin dibine yerleştirilecek demiryolu batırma tüneli, Kız Kulesi’nin yaklaşık 200 metre güneyinden geçecek. Tünel, henüz inşaasına başlanmayan Sirkeci ve Üsküdar yeraltı istasyonlarını birbirine bağlayacak.
NTVMSNBC - Seher Başar

 

 

 

 

 

 

 

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Kadir Topbaş  5 Mayıs 2005 tarihinde Diyalog bölümümüze konuk olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı mimar Kadir Topbaş'a soru sormak için buraya tıklayın...

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz