reklam

28 Nisan 2005 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Demiryollarında Çin indirimi

Demiryolu sektörünün yeniden yapılandırılmasına yönelik açılan ihalede son yılların en büyük indirimli fiyatı Çin firmasından geldi. TCDD Genel Müdürlüğü'nün 32 adet elektrikli banliyö treni tedarik projesi için açılan ihalede, Çin firmaları yaklaşık 100 milyon dolarlık fiyat verdi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta içinde yapılan elektrikli banliyö treni ihalesine ilişkin teklifler TCDD Genel Müdürlüğü tarafından alındı. İhaleye Çin, Güney Kore ve Japon firmalarının yanı sıra Avrupa'dan sadece İspanyol firması olmak üzere 6 firma katılarak teklif sundu. Katılımcı firmaların öncelikli dış zarflarını açarak teminat mektubu gibi önemli belgeleri kontrol edildikten sonra, fiyat zarflarının açılışına geçen TCDD İhale Komisyonu birim fiyatları kayıtlara geçti.

Uluslararası ihaleye ilk açılışta verilen tekliflere göre, Çin firmaları 100 milyon dolarlık fiyatlar ile büyük damping yaptılar. İlk açılışta Çin Csrzhus Hou 102 milyon 100 bin dolarlık toplam fiyatı ile ihalenin taban fiyatını oluştururken, bu firmayı yine ikinci sırada 109 milyon dolarlık fiyatı ile Çinli Dong Fang izledi. İhalenin ilk açılışta en yüksek tavan fiyatlarını ise Japon firmaları sundular. İhalenin tavan fiyatı ile taban fiyatı arasında yüzde 80 fark olduğu gözlendi.

Avrupa'dan İspanya katıldı
Çin firmalarından sonra ilk açılışta üçüncü sırayı, son yıllarda TCDD'nin ihalelerini kazanarak dikkat çeken Türk-Güney Kore hükümetler arası işbirliğinin en büyük potansiyelini oluşturan Hyundai firmasının bir kolu olan G.Kore'li Rotem firmasının teklifi aldı. Japon Mitsuii ile konsorsiyum oluşturarak ihaleye gelen Güney Koreli firma 130 milyon dolar civarında fiyat verdi. İhaleye katılan tek Avrupalı firma olan İspanyol CAF ise 154 milyon dolar düzeyinde sunduğu teklif ile orta sırayı aldı. TCDD Genel Müdürlüğü alınan teklifler üzerindeki değerlendirme çalışmalarını tamamlayarak ihaleyi kazanan firmayı önümüzdeki günlerde belirleyecek.
Akşam

 

 

 

 

Nisan 2005 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
diğer aylar için tıklayın

Platform

Arkitera Platform 2004 - 2005 toplantılarının yedincisi
29 Nisan 2005 tarihinde İzmir Sanat Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Yönetici: İhsan Bilgin
Davetli Tartışmacılar: 
Tamer Başbuğ, Emel Göksu, Nevzat Sayın, Hasan Topal


Kale Grubu'nun  katkılarıyla

  

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz