reklam

Haberler
Aralık 2003

Şimdi fotoğraf konuşmanın tam zamanı

Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Fotoğrafevi'nin ortaklaşa ve ücretsiz düzenledikleri etkinliğe 50 fotoğraf ustası katılacak.
Kültür Servisi - Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Fotoğraf Dergisi'nin ortaklaşa düzenledikleri '1. Ulusal Fotoğraf Sempozyumu' İstanbul'da yapılacak.

Beyoğlu'ndaki İtalyan Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Fotoğrafevi salonlarında gerçekleşecek ve ücretsiz izlenebilecek etkinliklere 50 fotoğraf ustası katılacak. Yarın İtalyan Kültür Merkezi'nde 'Görsel İletişim ve Fotoğraf' konulu panelle başlayacak olan sempozyumun ikinci gününde 'Dijital, Fotoğraf mı?' , üçüncü gününde ise 'Türk Fotoğrafının Geleceği' başlıklı paneller yapılacak.

Panele yönetici ve konuşmacı olarak Prof.Mehmet Bayhan, Nadir Ede, Ömer Serkan Bakır, Prof.Sabit Kalfagil, İbrahim Zaman, Doç.Nilgün Sim Süldür, Ahmet Özyurt, Adnan Veli Kuvanlık, Adnan Ataç, Sadık Demiröz, Mahmut Güneş, Merih Akoğul, Gülnur Sözmen, Yrd.Doç.Birsel Matara , Orhan Alptürk ve Suzan Çınar katılacak. Dört gün sürecek olan çalışmaların üçüncü gününde Ara Güler, Cafer Türkmen, Nusret Nurdan Eren ve Hüsnü Gürsel birer dia gösterisi sunacaklar. Sempozyumun diğer dia gösteri bölümlerinde ise şu sanatçıların sunumları yer alıyor; İzzet Keribar, Sıtkı Fırat, Faruk Akbaş, Gazi Yüksel, Maggie Danon, Reha Bilir, Yusuf Tuvi, Tahsin Aydoğmuş, Recep Dönmez, Timurtaş Onan . Oturum başkanlığını Prof.Güler Ertan, Halim Kulaksız ve Prof.Barbaros Gürsel 'in yapacakları ' Bildiriler' bölümlerinde Yrd.Doç.Nihal Kafalı, Nur Aral, Ali Bayraktaroğlu , Yrd.Doç.Beyhan Özdemir, Mehmet Koştumoğlu, Emre İkizler , Yrd.Doç.Özer Kanburoğlu, Hafize Kaynarca, Serap Şahan ve Özcan Taras birer bildiri sunacaklar.

Sempozyum katılımcılarının yapıtlarından oluşan karma sergi (18 - 29 Aralık) Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde görülebilecek. 20 Aralık'ta ise Fotoğrafevi'nde dijital fotoğrafçılık üzerine bir workshop yapılacak. Ömer Serkan Bakır'ın 'Türkiye'de Fotoğrafçı Olmak' sergisinde yer alan 60 fotoğraf ustasının portreleri, sempozyum için hazırlanan 6 adetlik bir takımdan oluşan ilk gün zarflarında bir araya geldi. Zarflara sempozyumun anısına PTT tarafından özel gün damgası uygulanacak. (0 212 256 92 58)
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz