reklam

Haberler
Aralık 2003

Kataloglarınız Çok İşe Yaradı...

Askerliğini Artvin Hopa’da tamamlayan Tuncay Takmaz, orada da gizli gizli resimler yapmaya devam etti. Yeterli malzeme bulamayınca, kendisine gönderilen Türk resminin önemli ustalarından Ekrem Kahraman, Bedri Baykam ve Hayati Misman’ın katalog sayfalarına bir dizi resimler yaptı. Takmaz’ın akrilikle gerçekleştirdiği toplam 40 çalışmasının yer aldığı “Kataloglarınız Çok İşe Yaradı…” isimli bu sergi bir anlamda katalog sahiplerine de bir teşekkür sergisidir.

Takmaz söz konusu sanatçıları özellikle seçtiğini belirterek şöyle söylemektedir.

“Ekrem Kahraman hem sanat, hem de hayatla ilgili hocam, onun bana öğrettiklerini kendi resimlerimden izledim ve kendi niyetimle bu resimlerin anlattıklarını birleştirmeyi denedim, Bedri Baykam ile dil olarak bir yakınlık içerisinde olduğumu fark ediyorum bu yüzden benzer dili kullanarak Baykam’ın “Harem”ine dalmaktan kaçınmadım, “dişi “entrikaları”na bulaştım, “kızlar”ıyla seviştim… Umarım zülfü yare dokunmamıştır, Hayati Misman ise figürleriyle bağlantı kurduğum bir sanatçı. Onun figürleriyle kendi figürlerimin birbirine kaynaşmalarını, yeni bir dünya kurmalarını sağlamaya çalıştım…”

Tuncay Takmaz askerliği süresinde de sanat ortamıyla ilişkisini sürdürmekten vazgeçmedi. Bir dizi “Bu Bir Sanat Eylemidir” imzalı mektuplar yayınlayarak bunları galeri, sanatçı ve eleştirmenlere ulaştırdı.

Bugüne kadar 10 kişisel sergi açan, çok sayıda karma ve grup sergilerine katılan Tuncay Takmaz, 1997 yılında bir grup arkadaşı ile birlikte Çekirdek Sanat Topluluğunu kurdu ve topluluğun etkinliklerini organize etti. 1999 yılında Çekirdek Sanat Dergisi'nin çıkarılmasına öncülük etti ve derginin editörlüğünü yürüttü. Geleneksel hale getirdiği Çekirdek Sanat Çağdaş Sanat Sergilerinin genel koordinatörlüğünü de yürüten sanatçı birçok serginin tasarımını da gerçekleştirdi.

[İstanbul dışındaki sanatseverler sergide yer alan çalışmaları ve sanatçı hakkındaki tüm bilgileri www.tuncaytakmaz.com adresinden izleyip, yapıtlarla ilgili görüşleri online sergi defterine yazılabilmektedir.

Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. 5/A Tünel – Beyoğlu
0212 251 39 39

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz