reklam

Haberler
Aralık 2003

Sanatseverler 'Kafes'e girecek

Ressam Kezban Arca Batıbeki'nin son dönem yapıtları 13 Ocak'tan başlayarak Maçka Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Batıbeki'nin 21 Şubat'a kadar sürecek olan bu sergisinin başlığı 'Kafes".... Sanatçı, ilginç bir mekan düzenlemesi eşliğinde sunacağı eserleri ile insanoğlunun yaşamının başından sonuna kadar içine 'hapsolduğu kafesleri" anlatıyor.

Batıbeki'nin bu sergisinin ortaya çıkışı bir kaç yıl öncesine uzanıyor. Bir kaç yıldır çeşitli yerlerdden topladığ kafeslerin içini bir yaşam alanı olarak düzenliyormuş Batıbeki. Başlangıçta hobi olarak ortaya çıkan bu uğraş daha sonra da bir sergi fikrine dönüşmüş.

"Hepimiz kendimizi özenle kurduğumuz kafeslere hapsediyoruz" diye anlatıyor Kezban Arca Batıbeki "Dışarıdan bakanlar için başka, kendi içimizde başbaşkayız. Ülkemiz bizi sınırlarla çeviriyor, ve dünyada kendimize ait olduğunu varsaydığımız oysa aslında hep başkaları tarafından yönetilen alanlara hapsolmuş durumdayız".

Batıbeki'nin "Kafes" adlı bu sergisinde üç boyutlu tuallerin yanısıra insanların içine girebileceği dev metal bir kafes de olacak. Sözün kısası Batıbeki'nin sergisini gezmeye gidenler kendilerini bir kafesin içinde bulacak.

Maçka Sanat Galerisi
Eytam Caddesi
31/A
Maçka
Tel: 0 212 240 80 23

Hürriyet

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz