reklam

Haberler
Kasım 2003

Sanat, Müzik ve Reklam Bir Arada!

Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi 26 Aralık 2003 - 28 Şubat 2004 tarihleri arasında, Bifrons Vakfı'nın işbirliğiyle "Loud & Clear" (Açık ve Net) sergisine ev sahipliği yapacak. 1998 yılında, Amsterdam'da birbirinden tamamen bağımsız iki disiplin olan çağdaş sanat ve çağdaş müziği bir araya getirmek amacıyla kurulmuş bir vakıf olan Bifrons, "Loud & Clear" (Açık ve Net) sergisi ile bir ilke imza atarak reklam dünyasını, sanatı ve müziği bir araya getiriyor. İlk olarak İngiltere'de gösterilen ve gezici sergi niteliğinde olan "Loud & Clear" (Açık ve Net) daha sonra Hollanda, İzlanda ve İsveç'te gösterildi.

Caddelerde gittikçe daha fazla karşılaştığımız elektronik ekranlı reklam panoları, "Loud & Clear" (Açık ve Net) sergisinin çıkış noktalarından biri. Bu sergide sanat ve reklam dili bir araya getiriliyor ve genelde ticari ürünleri pazarlamak için kullanılan reklam, ticari olmayan amaçlar için kullanılarak izleyicinin karşısına farklı bir biçimde çıkıyor. Sergi, 9 sanatçı, 9 besteci ve 9 reklam tasarımcısının ortak çalışmalarından oluşmakta. Bu sergi için sanatçılar, besteciler ve reklamcılar bireyselliklerini koruyarak, ortak bir çalışma yapmak için davet edildiler. Tüm filmlerin çıkış noktası müzik, ya da tüm işlerde en önemli rol müziğe ait, ve her katılımcı müzikten ilham alarak çalışmış.

Değişik disiplinlerin, sanat, reklam ve müziğin birbirleriyle ilişkilerini ve farklılıklarını göstermek amacıyla oluşturulan bu sergi, aynı zamanda, görsel ve işitsel dünyaya dair de bir sorgulama. Günümüzün görsel repertuvarında önemli bir rol oynayan reklam dünyasının, ortak yönleri çokmuş gibi gözükse de, tamamen farklı olduğu sanat dünyası ile yaptığı bu ortak çalışma, Şubat ayı sonuna dek Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi'nde izlenebilir.

Bu sergi, Rafineri Reklam Ajansı sponsorluğunda, Bifrons Vakfı'nın işbirliği, Mondriaan Vakfı, Hollanda Kraliyet Büyükelçiliği (Ankara) ve "Proje4L Mesenleri"nin değerli katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Katılımcı Sanatçılar

Besteciler 

Reklam Tasarımcıları

Pipilotti Rist

 Caroline Berkenbosch

*S, C, P, F…

Viktor & Rolf 

Toek Numan

David Droga / Saatchi & Saatchi

Marlene Dumas 

Ryuichi Sakamoto

Erik Kessels /
KesselsKramer

John M Armleder

Hans van Manen

Fastland/Ground

Pierre Bismuth

Theo Loevendie

Strawberry Frog

Pierre Huyghe

Steamboat Switzerland

Tyler Whisnand /
KesselsKramer

Yayoi Kusama

Haukur Tomasson

Jung von Matt

Aernout Mik

Gudni Franszon

Matthews & Peled /
Wieden & Kennedy

Gillian Wearing

Yello

NEW®

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz