reklam

Haberler
Aralık 2003

Teknoloji ve sanat birarada

Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (VACD) Programı derslerini alan öğrencilerin bir yıllık çalışmalarının sergileneceği "Öğrenci İşleri Yıl Sonu Sergisi", üniversitenin Karaköy İletişim Merkezi’nde sanatseverlere sunuluyor. Sergi, 30 Aralık'a kadar açık.

VACD programı derslerini alan program öğrencileri ile üniversitenin disiplinlerarası eğitim anlayışı doğrultusunda farklı alanlardan VACD derslerini seçmeli olarak alan (Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği gibi) öğrencilerin bir yıl içindeki çalışmalarını kapsıyor.

Sergi, VACD programının genel tanıtımını yapan panolardan ve bilgisayar ortamında tüm derslerde öğrenci işlerinin yeraldığı bir "online sergi"den oluşuyor. Bir çok öğrencinin, yaklaşık 1000 parça işinin olduğu sergide Grafik Tasarım, Kurumsal Web Tasarımı, Bilgisayar ortamında 3D Sanat ve Tasarım, Kavramsal içerikli Flash siteleri, Video, Fotoğraf ve İllüstrasyon ve Türkiye’de sadece Sabancı Üniversitesi’nde verilen Ses tasarımı ve Ses projeleri derslerine ait işler yer alıyor.

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (VACD) Programı, görsel sanatçı ile web ve multimedia tasarımcısı yetiştirmeyi amaçlıyor. Programın (görsel sanat / görsel iletişim tasarımı) yapısı doğrultusunda Grafik Tasarım başlığının dışındaki tüm dersler, VACD programının sanat ve tasarım öğrencileri ile tüm üniversitenin öğrencileri tarafından alınıyor ve ders içerikleri de bu durum göz önünde bulundurulacak şekilde çok yönlü olarak oluşturuluyor.
Hürriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz