reklam

Haberler
Mart 2004

Antalya fotoğraf günleri sona eriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFAD) tarafından düzenlenen 6. Antalya Fotoğraf Günleri, bugün sona eriyor.

6. Antalya Fotoğraf Günleri etkinlikleri çerçevesinde 6 sergi, 11 dia gösterisi, 4 seminer, 2 söyleşi, 1 panel ve Fotomaraton adlı fotoğraf yarışması düzenlendi.

Etkinlikler bünyesindeki ilk sergi, Antalya Kültür Merkezi (AKM) fuayesinde 12 Mart Cuma günü saat 18.30’da açıldı. ANFAD Karma Fotoğraf Sergisi ve Atilla Alaca’nın, ‘Bohemian Bodies’ Sergisi, 20 Mart Cumartesi gününe kadar görülebilecek.

Alman fotoğrafçı Manfred Kriegelstein’in, Falez Otel’de açacağı ‘Fotoekspresyon’ isimli sergi ise 13-20 Mart tarihleri arasında açık kalacak. Fotoğraf alanındaki başarılarından dolayı 1987 yılında FIAP tarafından verilen en büyük unvan olan ‘Maitre Photographe de la FIAP’ ödülüne değer görülen Kriegelstein, ‘Soyut içerikli’ fotoğraflar sergileyecek.

Altan Bal’ın, ‘Bir İstanbul Masalı: Bekar Odaları’ adlı sergisinde, Anadolu’nun farklı şehirlerinden İstanbul’a gelen ve kazandıkları parayla ev tutmaları imkansız olduğu için 5-6 kişinin birarada kaldığı 10-12 metrekarelik odalardaki yaşam konu ediliyor. Altan Bal’ın sergisi, 13-24 Mart 2004 tarihleri arasında açık kalacak. Altan Bal’ın, ‘Bekar Odaları’ üzerine söyleşisi, 13 Mart Cumartesi günü Mimarlar Odası’nda gerçekleştirildi.

Dora Günel ve Kemal Cengizkan’ın Olbia Galeri’de açacağı ‘İçkalpakçı Çıkmazı / Bir Sokağın Anatomisi’ adlı sergi de 14-20 Mart tarihleri arasında gezilebilecek. Günel ve Cengizkan, 14 Mart Pazar günü saat 16.00’da, Akdeniz Üniversitesi Sinema Salonu’nda, ‘Bir Belgesel Hazırlamak’ konulu söyleşiye katıldılar.
Necati Abacı’nın ‘Çizgili Fotoğraflar’ konulu sergisi ise 14-20 Mart 2004 tarihleri arasında açık kalacak. Abacı, Antalya Büyükşehir fuayesinde açılacak sergide, grafik sanatı ile resim sanatının çizgisel değerleri arasında konumladığı karikatür anlayışı ile yepyeni bir proje ortaya koyacak.

6. Antalya Fotoğraf Günleri etkinlikleri bünyesinde, AKM Perge Salonu’nda 11 ayrı dia gösterisi yapılacak. Okan Metin’in, Antalya’nın simgesi olan Demirciler Çarşısı’nı konu alan ‘Onlar Hep Buradaydı’ adlı dia gösterisi, 14 Mart Pazar günü gerçekleştirildi.

Etkinlikler içerisinde, ‘İleri Çekim Teknikleri’ konulu söyleşi 13 Mart Cumartesi günü AKM Perge Salonu’nda gerçekleştirildi; ‘Fotoğraflar ve Sonrası Üzerine Değerlendirmeler’ konulu söyleşi ise 15 Mart Pazartesi günü aynı salonda yapıldı.

Cem Boneval’in, “2 Megapiksel” konulu semineri 16 Mart Salı günü saat 18.00’de, Birsel Matara ve Nadir Ede’nin yöneteceği ‘Fotoğraf Nereye Gidiyor’ konulu panel ise 17 Mart Çarşamba günü aynı saatte, AKM Perge Salonu’nda yapıldı.

Fotomaraton  
Yarışma etkinlikleri arasında, Antalya’nın çekirdeği sayılan tarihi mekan Kaleiçi semtinin, tarihi ve kültürel özelliklerini konu alan fotoğraf yarışması yapıldı.
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan fotomaraton 13-14 Mart tarihlerinde Kaleiçi’nde gerçekleştirildi. Fotomaraton’a katılan yarışmacılara belirli konular verildi ve verilen konunun, belirlenen süre içerisinde karelere yansıtılması beklendi. Yarışmada, Kaleiçi’nin tarihi ve kültürel yapısını vurgulayacak ve oradaki yaşamı yansıtacak fotoğraflar istendi.

Yarışmacılar, sadece ANFAD tarafından kendilerine verilecek işaretli dialarla çekim yapabildi ve en fazla 5 kare dia ile yarışmaya katılabildiler. Filmler, Fotomaraton Komitesi’nce banyo edildi.

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdürü Giray Ercenk ve ANFAD Başkanı Gülden Özçakmak, düzenledikleri basın toplantısında, yapılacak etkinliğin önemine dikkati çekerek, Antalya halkına etkinlikleri izleme çağrısında bulundu.

Giray Ercenk, Fotomaraton’un çok önemli bir misyonu olduğuna işaret ederek, “Antalya’nın rahmi sayılan Kaleiçi, bu fotoğraflarla kamuoyunun gündemine taşınacak ve belki de bir tek kare fotoğraf, yıllardır anlatılamayan gerçekleri anlatacak” diye konuştu.
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz