reklam

Haberler
Nisan 2004

Akün Sahnesi perdelerini yeniden açıyor

Sinema salonundan tiyatro salonuna dönüştürülen ve 10 aydır tadilatı süren Ankara Akün Sahnesi, 13 Nisan'da İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği ''Ayaktakımı Arasında'' adlı oyun ile perdelerini açıyor. Sinema salonundan tiyatro salonuna dönüştürülen Akün Sahnesi, yeni düzenleme sonucunda 600 seyirci kapasiteli hale getirildi.

Orkestra boşluğu da bulunan salonun sahnesi istenildiğinde 17 metre derinliğinde bir sahneye dönüştürülebiliyor.

Ankara Akün Sahnesi, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun "Ayaktakımı Arasında " adlı oyunuyla sanatseverlere yeniden kapılarını açıyor. Yönetmenliğini Mustafa Avkıran'ın üstlendiği oyunda, Macit Sonkan, Müge Arıcılar, Güneş Hayat, Özgür Erkekli, İsmail Hakkı Sunat, Murat Karasu, Gülen Çehreli, Merih Atalay başta olmak üzere çok sayıda oyuncu rol alıyor.

Maksim Gorki'nin unutulmaz eserinde, kaybedenlerin olağanüstü öyküsü konu ediliyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Ali Cem Köroğlu'na, ışık tasarımı Yüksel Aymaz'a, müzik tasarımı Cenap Oğuz'a, koreografisi ise Övül Avkıran'a ait...

600 Seyirci Alacak
Sinema salonundan tiyatro salonuna dönüştürülen Akün Sahnesi, yeni düzenleme sonucunda 600 seyirci alacak.

Orkestra boşluğu da bulunan salonun sahnesi istenildiğinde 17 metre derinliğinde bir sahneye dönüştürülebiliyor.

Hareketli koltuklarla seyirci sayısının daha da azaltılıp sahneningenişletilebildiği salonda, sahne de asansörlerle yükseltilip alçaltılarak dört ayrı sahne biçimi oluşturulabiliyor.

Soyunma odaları, kulisler, depolar, sanatçı bekleme odaları ve kantin de bulunan yeni salonda, çok amaçlı kullanılabilecek bir de fuaye yer alıyor.
Hürriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz