reklam

Haberler
Nisan 2004

Cam Ocağı'nda 2004 Eğitim Maratonu Başlıyor

Sinema, tiyatro, dans, müzik derken hemen her sanat dalında dünya yıldızlarıyla buluşma fırsatını yakalayan İstanbullu sanatseverler, iki yıldır aynı coşkuyu camda da yaşıyor. Türkiye'de, yaratıcılıklarını farklı bir alanda değerlendirmek isteyenlerin dünya standartlarında cam eğitimi alabildiği ve birbirinden ilginç performanslara tanıklık ettiği Cam Ocağı, 2004 yılı programına Çek cam ustası Petr Novotny'nin 11-24 Nisan tarihleri arasında vereceği cam üfleme eğitimiyle başlıyor. Farklı cam yapım tekniklerinde uzmanlaşmış önemli sanatçı ve ustaların eğitim verdiği kurumun programı bu yıl, önceki yıllara göre daha yoğun. Başlangıçta yabancı katılımcıların ağırlıkta olduğu eğitimlere, Türk öğrencilerin ilgisi de giderek artıyor. Cam Ocağı'nda eğitim almak isteyenler, iki günlük cam atölyelerine katılarak, bir seçim yapmadan önce camı daha yakından tanıyabiliyorlar.

Cam Ocağı'nın 2004 bahar ve yaz dönemlerinde, Amerika, Almanya, Japonya, Avusturalya, Fransa ve İngiltere'den gelen dünyaca ünlü sanatçı ve ustalar tarafından 25 farklı eğitim verilecek. Bu eğitimlere katılmak isteyenler, cam üfleme, füzyon, kalıpla cam şekillendirme, boncuk yapımı, lampworking (alevle şekillendirme) ve mixed media (karışık malzeme) tekniklerinden birini seçerek iki hafta boyunca bu tekniğin inceliklerini öğrenecekler ve çeşitli uygulamalar yapacaklar. Bu cam maratonu içinde şimdiden yerini ayırmak isteyenler, 13 Haziran tarihine kadar özel cam dostu indiriminden faydalanabilecekler.

Yurtdışındaki önemli cam okullarında eğitmenlik yapmış isimlerin verdiği eğitimlere sınırlı sayıda katılımcı kabul ediliyor ve eğitmenler öğrencilerle bire bir ilgilenebiliyor. Eğitim sırasında kullanılan malzemelerin önemli bir kısmı Cam Ocağı tarafından temin ediliyor. Öğrenci işleri her eğitim döneminin sonunda okul kampusunda sergileniyor ve yapılan işler katılımcıda kalıyor.

Türkiye'de stüdyo camcılığının öncülüğünü yapan bu uluslararası merkez, camla çalışmak isteyen ancak atölye kurmanın ve işletmenin getirdiği yüksek maliyet nedeniyle bu imkanı bulamayan cam dostlarının önünde yeni bir kapı açıyor. Konuyla ilgili eğitim alan güzel sanatlar fakültesi mezunları da, Cam Ocağı'nın iki haftalık eğitimlerine katılarak öğrendiklerini camda uygulama imkanı buluyorlar. Cam Ocağı öğrencilerinin bir kısmı farklı sanatçılarla çalışıp becerilerini geliştirdikten sonra kendi atölyelerini kurmak, bir kısmı da keyifli bir uğraş edinmek için bu eğitimlere katılıyor.

Kurumda, camın yanı sıra emay (mine) eğitimi ve raku seramik atölyesi de yapılıyor. Kapıları 7'den 70'e herkese açık olan okul ayrıca, camı yakından tanımak isteyen öğrencileri ve grupları ağırlıyor. Ziyaretçiler Cam Ocağı gezisi sırasında kısa füzyon çalışmasına katılarak camdan birer kullanım eşyası da yapıyor ve kısa bir süre için de olsa camcılığın tadını çıkarıyorlar. Cam Ocağı'nda düzenlenen ve camı dans, müzik, felsefe ve güzel sanatların farklı dallarıyla buluşturan çeşitli etkinlikler ise, hem cam dostlarını aynı çatı altında topluyor, hem de daha geniş bir kitlenin camla yakınlaşmasını sağlıyor.

Cam Ocağı'nda Cam Tatili
Beykoz Öğümce'de yeşillikler içinde bir alana kurulu Cam Ocağı, 20 odalı yurt binası, geniş bahçesi, yüzme havuzu, yemekhanesi, kütüphanesi, çok amaçlı salonu, çeşitli etkinliklerin yapıldığı havuzlu avlusu, spor alanı ve Riva deresi kıyısındaki dinlenme alanıyla, okulda eğitim alan öğrencilere her türlü olanağı sunuyor. İki haftalık eğitim sırasında kampusta konaklayan katılımcılar ise camla, sanatla ve doğayla iç içe bir ortamda tatil yapma imkanı buluyorlar. Türk ve yabancı öğrenciler arasında keyifli dostlukların kurulduğu bu sanat kampında, öğrenciler eğitim dışındaki saatlerde yakın çevreye ve şehir merkezine geziler düzenliyor, derede tekneyle geziye çıkıyor ve kampus içinde çeşitli eğlenceler organize ediyorlar.

Cam Ocağı'nın eğitim ve atölye programları ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.camocagi.org adresinden veya 0 216 433 36 93 numaralı telefonlardan ulaşılabiliyor.

Cam Ocağı 2004 Eğitim Programı

Bahar Dönemi

1. Dönem: 11 - 24 Nisan,Cam Üfleme Petr Novotny
2. Dönem: 2 - 15 Mayıs, Cam Üfleme Erıc Dahlberg
Kalıpla Cam Şekillendirme Koıchı Matsufujı
3. Dönem: 23 Mayıs - 5 Haziran, Cam Üfleme Tım Shaw Füzyon Marc Grunseıt

Yaz Dönemi

1. Dönem: 
13 - 26 Haziran, Cam Üfleme Paul Cunnıngham
Kalıpla Cam Şekillendirme Chantal Royant
Boncuk Yapımı Marıa Mıchaela Möller
2. Dönem: 
04 - 17 Temmuz, Cam Üfleme Jırı Suhajek
Füzyon Rene Culler
Mıxed Medya (Karma Malzeme) Therman Statom
3. Dönem: 
25 Temmuz - 7 Ağustos, Cam Üfleme Robın Cass
Mimari Cam Phılıppa Beverıdge
4. Dönem: 
15 - 28 Ağustos, Cam Üfleme E. Bernard-P.Traylor
Kalıpla Cam Şekillendirme Lucartha Kohler
Füzyon Helga Feuser Strasdas
Boncuk Yapımı Ursula Dıstler
Mıxed Medya ( Karma Malzeme) Jonathan Tepperman
5. Dönem: 
05 - 18 Eylül
Cam Üfleme Boyd Sugıkı
Kalıpla Cam Şekillendirme Jody Bone
Mıxed Medya ( Karma Malzeme) John Drury
6. Dönem: 
26 Eylül - 9 Ekim
Cam Üfleme Charles&Constance Parrıot
Kalıpla Cam Şekillendirme Anna Boothe
Füzyon Gerry Kıng
Lampworkıng (Alevle Çalışma) Julıe Anne Denton

Cam Ocağı Gezi, Atölye Ve Eğitim Programları (Özet)
Eğitim standardı, konumu ve sunduğu imkanlarla adı şimdiden dünyanın önemli cam okullarıyla birlikte anılan Cam Ocağı'nın kapıları, camı yakından tanımak ve camla çalışmak isteyen 7'den 70'e herkese açık.

Okul, şirket ve grup gezileri: Cam Ocağı, cam hakkında bilgi sahibi olmak ve camın yapılışını görmek isteyen grupların yoğun ilgi gösterdiği bir gezi mekanı. Okula gelen gruplar kısa füzyon çalışmasına katılarak camdan birer kullanım eşyası da yapıyorlar.

İki günlük cam atölyeleri: Haftaiçi ve haftasonu gerçekleştirilen iki günlük atölye çalışmalarında, katılımcılar camı tanıma, camla çalışma ve ilk denemelerini yapma olanağı buluyorlar. Bu atölyeler iki haftalık eğitimlere katılacaklar için de başlangıç niteliği taşıyor.

İki haftalık yoğun cam eğitimleri: Dünyaca ünlü sanatçı ve ustalarının verdiği bu uygulamalı eğitimlerde, katılımcılar, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte cam sanatının ve seçilen tekniğin inceliklerini öğreniyorlar.

Emay(mine) eğitimi ve raku atölyesi: Cam Ocağı'nın emay(mine) eğitimi ve raku seramik atölyesi, katılımcılara sanatın farklı alanlarını keşfetme ve bu tekniklerle çeşitli işler üretme imkanı tanıyor.

Gruplar için hazırlanan kısa füzyon çalışması dışındaki eğitimlere sınırlı sayıda katılımcı kabul edilmektedir. Eğitim alanlar, Cam Ocağı'nda konaklayabilmektedir. Cam Ocağı tesisleri ayrıca şirketlerin eğitim toplantıları için de alternatif bir mekan olarak hizmet vermektedir. Cam Ocağı gezisi, atölye çalışmaları ve eğitim programları için detaylı bilgiye 0216 4333693 numaralı telefondan veya www.camocagi.org adresinden ulaşabiliyor.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz