reklam

Haberler
Nisan 2004

Türkiye’nin fotoğrafçısı Türkiye’nin fotoğraflarıyla

Fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan’ın, ulusal ve uluslararası birçok sergide yer almış ve Türkiye’den yaşam kesitleri sunan klasikleri, Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde dün açılan sergi 10 Nisan’a kadar görülebilir. Timurtaş Onan açılışta ‘Sonsuz Görüntüler’ adlı kitabını da imzaladı.

2000 yılında FIAP (Fédération Internationale De L’art Photographique - Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından AFIAP ‘Artist of FIAP’ unvanına layık görülen Timurtaş Onan, Nisan 2000’de ünlü ABD’li heykeltıraş David Cregeen ile birlikte Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde (İstanbul) ‘Sonsuz Görüntüler’ (Eternal Image) adlı sergisini ilk kez sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda ödüller alan Onan, 1996’da ‘Antalya Fotoğraf Günleri’nin isim babası oldu. 1998’de Antalya Sanat Derneği tarafından şehrin kültür yaşamına katkılarından dolayı ödüllendirildi.

ANFAD, AFAD ve İFSAK üyesi olan sanatçı, 3 yıl süreyle ANFAD başkanlığını yürüttü (1998-2000). Yurtiçi ve yurtdışında 100’ün üzerinde sergi ve etkinlikte yer aldı. İstanbul Fotoğraf Günleri’ndeki sergisi ‘Değişmeyen Yönleriyle İstanbul’, Adana AFAD Salonundaki sergisi ‘Adana Sokaklarından’, 1997 - 1998 ve 1999 yıllarında Antalya Müzesi ve ANSAN Sergi Salonu’ndaki sergileri ‘My Country, My People’ (Ülkem, Halkım) isimlerini taşıyordu.

1991’de ‘Avusturya Türk Fotoğrafları Sergisi’, 1994 yılında Santa Fe - ABD’de, Romanya ve Türkiye Fotoğrafları Sergisine, 1997 FIAP Uluslararası Saydam Bienali’nde Türk ekibine seçildi.

Timurtaş Onan’ın; Antalya Kaleiçi’nin yok oluşunu belgeleyen ‘Kaleiçi Satılık’, ‘İstanbul Blues’, ‘Elmalı’da Yaşam’, ‘Abdal Musa’, ‘Alaçatı’ ve ‘Isparta’dan Burdur’a Gül Yağının Hikayesi’ isimli dia gösterileri çeşitli şehirlerde sunuldu.
2001-2002 yılında ‘Adana Sokaklarından’, ‘Outsiders’ ve ‘Sonsuzluk ve Bir Gün’ adlı dia gösterileri Adana ve İstanbul’da gerçekleştirildi.

2003 yılında 1. İstanbul Fotoğraf Sempozyumu, Kıbrıs Fotoğraf Günleri, Çanakkale Fotoğraf Günleri, Altın Koza 5. Uluslararası 13 Kare Fotoğraf ve Sanat Festivali Akdeniz Ülkeleri Slayt Buluşması, Antalya Kültürel Miras ve Çağdaş Sanat 1 projesinde ‘Kaleiçi Satılık’ konulu enstalasyonunu gerçekleştirdi.

Bugünlerde Akseki’yi konu alan büyük bir belgesel üzerinde çalışan sanatçı, son 15 yıldır Turizm ve Endüstri sektörlerinde profesyonel olarak faaliyet göstermekte.

Seçme Ödülleri 
1992 JMO - MTA Uluslararası Fotoğraf Yarışması FIAP, Şeref Mansiyonu
1993 İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ‘İstanbul’dan Ayrıntılar Fotoğraf Yarışması’ 1.lik ödülü
1993 Unesco Accu World Photo Contest Japonya Bronz Madalya
1994 KASK Uluslararası Fotoğraf Yarışması FIAP Şeref Mansiyonu
1994 ÇAFD 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması 1.lik Ödülü
1995 UNEP United Nations Environment Programme ‘Focus On Your World’ Bronz Madalya
1997 Altın Kamera Fotoğraf Yarışması Altın Kamera Ödülü
1997 Rovinj 5. Mundial Foto Festival ‘Children of the World’ Gümüş Madalya
1999 Özgen Özgenal Çağrılı Kupası Gümüş Madalya
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz