reklam

Haberler
Nisan 2004

İlkyaz resim sergisi İlayda’da

Atilla İlkyaz, İstanbul İlayda Sanat Galerisi’nde 6 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek sergisinde, sanat dilini oluşturan simgelerin bir araya gelişlerindeki çeşitlilikten yararlanıyor.

Ressam İlkyaz, üst üste binen çizgisel ağların oluşturduğu derinlikle, mekan ve zamanla yeni bir hesaplaşmaya giriyor.

“Post, çam ağacı, yatan baş, öpüşme, sevişme gibi yaşamın özeti olarak gördüğüm ve benim için insanı, doğayı, ölümü ve aşkı sembolize eden motiflerle ikonografik bir dil oluşturmaya çalışıyorum. Bu motiflerin birbirleriyle ilişkilerindeki sonsuz çeşitlilik baba heyecan veriyor. Onları farklı zeminlerde örgüsel olarak bir araya getirerek yaşamın ritmi ve enerjisi ile çizginin, rengin ve boyanın enerjisi ve ritmi arasındaki benzerlikleri göstermek istiyorum” diyerek sanat anlayışını özetleyen İlkyaz, yurt içinde ve dışında 12 kişisel ve pek çok karma sergiye katıldı.

Atilla lkyaz Kimdir 
1983’te Gazi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Bölümünden mezun oldu. 1987’de Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1991’de aynı kurumda sanatta yeterlilik derecesi aldı. 1988’de İtalya hükümetinden kazandığı bursla Floransa’da; 1998’de Romanya hükümetinden kazandığı bursla Cluj - Napoca’da, 2000 yılında da Macaristan hükümetinden kazandığı bursla Budapeşte’de sanat alanında araştırmalar yaptı.

Sanatçı hâlen, Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi (doçent) olarak görev yapmakta.

Tarih: 6 Nisan - 2 Mayıs 2004
Yer: İlayda Sanat Galerisi

Galeri, Pazar günleri hariç, hergün 10.00 ile 20.00 arasında açık.

Ayrıntılı Bilgi için:
İlayda Sanat Galerisi
İlayda Babacan
Hüsrev Gerede Cad. No:2900
Teşvikiye, İstanbul
Tel: 0.212.227 92 92
e-mail: [email protected]

NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz