reklam

Haberler
Nisan 2004

Picasso değil Acar!

Ressam İsmail Acar'ın, gelirinin bir kısmını TEMA Vakfı'nın 1 Milyon Fidan' kampanyasına bağışlayacağı 'Porselen Krallıklar' sergisi açıldı. Serginin açılışına katılan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit, yeryüzünün de büyük bir 'sanat' olduğunu dile getirdi. Acar'ın eserlerinde doğadaki sanatın öğelerinden yararlandığını ifade eden Gökyiğit, "Doğayı sevenler sanatı da seviyor. Acar, kampanyamıza da destek veriyor. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu

Bizim Picasso'muz
Batı sanatından, Picasso ve Matisse'den yola çıkmak yerine, kendi kültüründen, geleneğinden, coğrafyasından, tarihinden ve onbinlerce yıllık Anadolu kültüründen ve sanatlarından yola çıkarak bir yerlere varabileceğine inanan ve bu doğrultuda kendi çağdaş yorum ve fikirlerini oluşturan ressam İsmail Acar, 50. kişisel sergisinin ana temasını "Porselen Krallıklar" olarak belirledi. Toprak Sanat Galerisi'nde 3 Mayıs'a kadar sürecek olan sergisinde 50 yeni esere yer veren Acar, eski çağın simalarına ve yeni çağın idollerine göndermelerde bulunuyor.

TEMA’ya bağış
Kendi koleksiyonunu yaptığı porselen objelerden yola çıkarak onlarla duygusal iletişime geçtiğini söyleyen İsmail Acar, "Bu sergide, kralları ve krallıkları sembolleyen kimyası ve ışıltısıyla porselen, eski Çin'den bugüne olan serüveninde, tarihi bir perspektif eşliğinde çağdaş bir yorumla sunulmaya çalışıldı" diyor. (0 212 326 35 80)
Türkiye

 

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz