reklam

Haberler
Nisan 2004

Platform Konferansları Devam Ediyor 

2004 yılı sergi ve etkinlik programını, küratörlük ötesi sergileme modelleri üzerine inşa eden Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 11 Mart - 17 Nisan 2004 tarihleri arasında Berlin merkezli sanatçı inisiyatifi Sparwasser HQ'yu ağırlıyor. Sanatı alternatif bilgi üretiminin önemli bir yolu olarak gören grup, her yeni mekanda farklı sanat ve sergileme uygulamalarını karşılaştırarak günümüzün toplumunu ve sanatsal üretim koşullarını inceliyor.

Sergide işleri yer alan üç sanatçı, sergi projelerini ve diğer işlerini 6 Nisan Salı günü saat 19:00'da, sergide yer alan üç sanatçı, sergi projelerini ve diğer işlerini Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi konferans Konferans salonunda Salonu'nda izleyenlerle katılımcılarla tartışacak.

Annika Eriksson: "The Session" ve diğer işleri
Jakob Kolding: Sanatçının tasarımını yaptığı Tasarladığı posterler
Gitte Villesen: "Tyner" ve diğer işleri

"Sparwasser HQ Platform'da sergisi" The Danish Arts Agency The Visual Arts Center, Danimarka tarafından desteklenmektedir.

İngilizce olarak gerçekleştirilecek konferansa katılım ücretsizdir.

Sparwasser HQ Nedir?
Sparwasser HQ ticari amaç taşımayan bir sanatçı projesi ve proje rüyası. Lise Nellemann, Louise Witthoeft ve Lasse Jensen tarafından işletilen ve kurulduğu 2000 yılından bu yana bir iletişim merkezi olarak konumlandırılan Sparwasser HQ, İskandinav sanat çevresine bağlı olmakla beraber, kendini uluslarası, çokdilli sanat çevresinin bir parçası olarak görüyor. Sparwasser HQ teori ve pratiği, üretim ve iletişimi, politika ve estetiği bir araya getiriyor. Çeşitli sanat ve sergileme uygulamalarını karşılaştırarak günümüzün toplumunu ve sanatsal üretim koşullarını incelemek amacıyla, sanatı alternatif bilgi üretiminin önemli bir yolu olarak kabul ediyor. Her mekanı farklı bir iş olarak kabul eden Sparwasser HQ'nun çalışması, büyük bir sanatçı ve teorisyen grubunun, programa ve mekanın günlük işleyişine açık ve sürece dayalı katılımıyla belirleniyor.

Sanatçılarla Konuşma
6 Nisan 2004, Salı saat:19:00
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi Konferans Salonu

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz