reklam

Haberler
Nisan 2004

İnsanlığa Armağan Ayasofya

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü korumasında Ayasofya ve Aya İrini müzelerinde 5-23 Mayıs tarihleri arasında 'İnsanlığa Armağan Ayasofya' adlı kültür ve sanat etkinliği düzenlenecek.

Öğrencilerle müzeler arasında bir bağ oluşturmayı amaçlayan bu projeye yurtiçi ve yurtdışından 60'a yakın okul katılacak. 5 Mayıs günü Ayasofya Müzesi'nde açılacak ve 23 Mayıs tarihine dek sürecek Plastik Sanatlar Sergisi'nde öğrencilerin iki ve üç boyutlu çalışmaları yer alacak. 

6-7 Mayıs tarihlerinde ise Aya İrini Müzesi'nde 'Ayasofya'nın Sesi' drama ve müzik gösterisi sahnelenecek. Ayasofya'nın tarihini konu alan Prof. Dr. Semavi Eyice 'nin danışmanlığında Figen Dayıcık tarafından yazılan yapıtın kostümleri Ümit Ünal tarafından öğrencilerle yapılan çalışmalarla oluşturuldu. 

Sanat koordinatörlüğü Devlet Tiyatrosu'ndan Müge Arıcılar tarafından yapılan ve 5 sahneden oluşan yapıt Ayasofya'nın inşasından günümüze kadarki tarihini içeriyor. Sahne arası geçişleri Sabiha Yılmaz 'ın yönettiği 160 öğrenciden oluşan koro tarafından gerçekleştiriliyor. Yapıt, ülkemizde günümüze kadar sahnelenmiş en geniş kadrolu çocuk oyunu.
Cumhuriyet

 

 

 

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz