reklam

Haberler
Nisan 2004

“Yıktın Perdeyi Eyledin Vîrân” Yapı Kredi Karagöz Koleksiyonu Vedat Nedim Tör Müzesi'nde

Yapı Kredi Kültür Merkezi, kültürel geçmişimizin çok önemli miraslarından Karagöz’ü bir sergi ile yeniden perdeye yansıtıyor. 9 Nisan-15 Ağustos 2004 tarihleri arasında Vedat Nedim Tör Müzesi’nde açık kalacak Yıktın Perdeyi Eyledin Vîrân / Yapı Kredi Karagöz Koleksiyonu sergisiyle Yapı Kredi Koleksiyonu’nda bulunan 187 parçalık orijinal Karagöz tasvirleri gün ışığına çıkıyor.

Ünlü Karagöz ustası Ragıp Tuğtekin’in 1950’li yıllarda deve derisinden yaptığı Karagöz tasvirleri; Karagöz, Hacivat, Arap, Beberuhi, Kanlı Nigâr, Canbaz, Cin vb. gibi çok sayıda tanıdık Karagöz karakteri özel bir tasarımla sergileniyor.

Sergi kapsamında Galatasaray Meydanı ile galeri fuayesinde Karagöz’ün kültür tarihine yansımaları; edebiyat, resim, karikatür, müzik gibi alanlardaki farklı okumalarına çok sayıda doküman ve obje ile birlikte yer veriliyor. Sergide, Karagöz’ün, (hayal ve oyun) düşündürdüklerinden yola çıkılarak hazırlanan, izleyeni de içine alan film, oyun ve tasarımlara da yer veriliyor.

Sergi ve sergi kitabı Sadık ve Ayşe Karamustafa tarafından tasarlanıyor. Enis Batur’un giriş yazısıyla başlayan geniş kapsamlı ‘sergi kitabı’nda; Metin And, Turgut Çeviker, Cevat Çapan, Sabri Koz, Uğur Göktaş, Cemal Ünlü, İlyaz Bingül, Talat Parman gibi isimler Karagöz’e kendi uzmanlık alanlarından farklı bakışlar getiriyorlar.

Vedat Nedim Tör Müzesi
09 Nisan 2004 – 15 Ağustos 2004
Açık olduğu saatler:
Hafta içi 10:00 – 19:00
Cts. 10:00-18:00 / Pz. 13:00 – 18:00

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz