reklam

Haberler
Nisan 2004

Almanya'ya sanat ihracatı

Küratörlüğünü Vasıf Kortun'un yaptığı 'URBANreVİEWS Istanbul' sergisine çalışmalarıyla Seçil Yersel (solda üstte), Erik Göngrich (solda) ve Aydan Murtezaoğlu da katılıyor.

Türkiyeli çağdaş sanatçılar Almanya'nın dört bir yanında sergiler açıyor. Karlsruhe, Stuttgart, Frankfurt ve Berlin'de izlenebilecek etkinliklere 30'un üzerinde güncel sanatçı iştirak ediyor

Türkiye ve İstanbul üzerine odaklanan sanat üretimleriyle otuzu aşkın güncel sanatçı, Almanya'nın dört bir yanında açılan ve açılacak sergilerle Türkiye'ye dair farklı bir gündem yaratıyor. Öte yandan yaklaşan Frankfurt Sanat Fuarı'na bu yıl bir Türk galerisi de katılacak.

Bu kapsamda, Alman Dış İlişkiler Enstitüsü'nün (IFA) organize ettiği 'URBANreVİEWS Istanbul' isimli ilk serginin zemini, mimari ve kültürel çelişkileri ile İstanbul megapolü.

Küratörlüğünü Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi yönetmeni Vasıf Kortun'un üstlendiği iki aylık etkinliğe Osman Bozkurt, Cevdet Erek, Erik Göngrich, Aydan Murtezaoğlu, Murat ve Fuat Şahinler, Bülent Şangar, Seçil Yersel ve Yetkin Başarır katılıyor. Çalışmalar 30 Mayıs'a kadar Stuttgart'taki IFA Galerisi'nde görülebilecek. Sergi kasım ayında da IFA'nın Berlin'deki galerisine taşınacak ve Ocak 2005'e kadar burada kalacak.

Almanya'nın çağdaş sanat odaklarından Karlsruhe ise iki sergiyle Türk sanatçıların çıkartmasına uğruyor.

'Avrupa Kültür Festivali 2004' kapsamında ZKM - Güncel Sanat ve Yeni Medya Teknolojileri Merkezi'nde dün açılan serginin adı 'Call Me Istanbul' (Bana İstanbul de...). 8 Ağustos'a dek izlenebilecek etkinliğin küratörleri Eda Cufer, Roger Conover ve Peter Weibel. Bu sergiye de yapıtlarıyla Türkiye'den Can Altay, Vahap Avşar, Revan Barlas, Hüseyin Çağlayan, İpek Aksuğur Duben, Cevdet Erek, Emre Erkal, Ayşe Erkmen, Genco Gülan, Selçuk Gürışık, Hale Tenger, Belmin Söylemez, Şermin Şerif, Hüseyin Karagöz, Gülsün Karamustafa, Aydan Murtezaoğlu, Füsun Onur, Şener Özmen, Erkan Özgen, Anny ve Sibel Öztürk, Fuat ve Murat Şahinler, Bülent Şangar, Sarkis, Nazif Topçuoğlu, Ertuğ Uçar, xurban.net, Zen ve 'Yoğurt Teknolojileri' gibi sanatçı ve gruplar katılıyor.

Karlsruhe'de 2 Mayıs'ta açılacak diğer sergiye ise 11 Türk sanatçı katılmakta. 'Ablalar, kardeşler ve kuşlar' adı verilen sergide Nevin Aladağ, Songül Boyraz, Hatice Güleryüz, Nasan Tur, Aslı Sungu, Banu Cennetoğlu, Anny ve Sibel Öztürk, Evren Tekinoktay, Fahrettin Örenli ve Ümit Bilgi'nin çalışmaları yer alıyor. Sergi Karlsruhe Badischer Kunstverein'de izlenecek.

Türkiye, 7 ve 10 Mayıs arasında Frankfurt'ta yapılacak 'ArtFrankfurt' fuarında da temsil edilecek. Yeşim Turanlı'nın yönettiği Pi Artworks sanat galerisi, İrfan Önürmen'in 'pentül' adını verdiği çalışmalarını Alman sanat alıcılarının ilgisine sunacak.
Radikal - Evrim Altuğ

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz