reklam

Haberler
Nisan 2004

Cam Baharı 2 Mayıs'ta Başlıyor 

Hemen her sanat dalında dünya yıldızlarıyla buluşma fırsatını yakalayan sanatseverler, iki yıldır aynı coşkuyu camda da yaşıyor ve başlangıçta yabancı katılımcıların ağırlıkta olduğu eğitimlere, yurtiçinden öğrencilerin ilgisi de giderek artıyor. Cam Ocağı'nın yeni döneminde yine yaşları ve meslekleri farklı birçok cam dostu, iki hafta boyunca camın renkli ve ışıltılı dünyasına konuk olacaklar. Cam Ocağı'nda eğitim almak isteyenler, iki günlük cam atölyelerine katılarak, bir seçim yapmadan önce camı daha yakından tanıyabilecekler.

Cam baharı, gerçekleştirdiği ilginç gösterilerle büyük beğeni toplayan Çek usta Petr Novotny'nin 2-15 Mayıs tarihleri arasında vereceği cam üfleme eğitimiyle başlayacak. Bir sonraki üfleme eğitimi ise 23 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında Avustralyalı sanatçı Tim Shaw tarafından verilecek. Kayıtların şimdiden dolan bu eğitimlerde katılımcılar, akıcı haldeki sıcak camı üfleyerek ve çeşitli aletler yardımıyla şekillendirip kendi tasarımlarını üretme olanağı bulacaklar.

İstedikleri formu yaratmak için sıcak cam yerine soğuk camı tercih edenler ise farklı çizgisi ve detaylı çalışmalarıyla dikkat çeken Japon sanatçı Koichi Matsufuji"'nin kalıpla cam şekillendirme eğitimine katılabilirler. Kayıtları hala devam eden ve 2-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu keyifli eğitim sırasında, katılımcılar çamurdan hazırladıkları üç boyutlu formları camdan işlere dönüştürecekler.

Cam Ocağı'ndaki bu renkli maraton yaz kurslarıyla devam edecek. Camla tanışmak veya kendilerini bu konuda geliştirmek isteyenler, cam üfleme, kalıpla cam şekillendirme, füzyon, boncuk yapımı, lampworking ve mixed media tekniklerinden birini seçerek yaratıcılıklarını bu farklı malzemede sergileyebilecekler. İki haftalık eğitimlere katılanlar aynı zamanda, okulun yeşillikler içindeki mekanında farklı ülkelerden gelen öğrencilerle birlikte cam ve doğayla iç içe bir tatil geçirecekler.

Cam üfleme: Jane Cowie, Jiri Suhajek, Robin Cass, E.Bernard&P.Traylor, Boyd Suguki, Charles&Constance Parriot

Kaplıca Cam Şekillendirme: Chantal Royant, Lucartha Kohler, Jody Bone, Anna Boothe
Füzyon: Rene Culler, Philippa Beveridge, Helga Feuser Strasdas, Gerry King
Mixed - Media: Therman Statom, Jonathan Tepperman, John Drury
Lampworking: Julie Anne Denton
Boncuk yapımı: Maria Michaela Möller, Ursula Distler

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz