reklam

Haberler
Nisan 2004

'Evim Güzel Evim' Brüksel'de

Diyarbakır'da ekim ayında sahnelenen 'Home Sweet Home 1', geleneksel çevrenin bireyde yarattığı etkileri sorguluyordu. 

AB'nin Türkiye için ne kadar ev olabileceğini sorgulayan, Emre Koyuncuoğlu'nun yönettiği 'Home Sweet Home-Avrupa' Brüksel yolcusu

Emre Koyuncuoğlu'nun kurgulayıp yönettiği 'Home Sweet Home-Avrupa' projesi, 8-9-10 ve 11 Mayıs tarihlerinde Avrupa Topluluğu'nun merkezi olan Brüksel'de, bu mekâna ait soruları ve konseptiyle seyirci karşısına çıkıyor. 'Home Sweet Home-Avrupa', Avrupa'nın Türkiye için ne kadar 'ev' olabileceği sorusu üzerine oluşturulmuş ön yargıları farklı açılardan sorgulayan, güncel sanat özellikleri ağır basan, birçok dilin bir arada kullanıldığı bir oyun. Gösteride, ülkemizden İstanbul, İzmit ve Diyarbakır'da, Avrupa'dan İtalya-Sardinya Adası'nda ve Brüksel'de yapılmış ses ve görüntü kayıtları yer alıyor. Oyun festivalde, 70'li yıllardan itibaren gösteri alanı olarak kullanılmaya başlanan, bir zamanlar manastır, daha sonra balo salonu, 2. Dünya Savaşı'nda ise mezbaha olarak kullanılan 250 kişilik Les Brigittines sahnesinde Avrupa prömiyerini yapacak. Diyarbakır Sanat Merkezi ve KunstenFESTİVAL des Arts'ın katkıda bulunduğu 'Home Sweet Home-1' gösterisi, Ekim ayında Diyarbakır'da gerçekleşmişti.

'Home Sweet Home-Avrupa' gösterisinin prodüksiyonunu ise 'Tanz im August-Berlin' Festivali üstleniyor. Brüksel'de Avrupa prömiyerini yapan oyun daha sonra 30-31 Mayıs ve 1 Haziran'da İstanbul'da Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali'nde ve ardından 28-29 Ağustos'da da Berlin'de 'Tanz im August' Festivali'nde sahnelenecek.
Radikal

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz