reklam

Haberler
Nisan 2004

ODTÜ'de dev karma sergi

Geliri ODTÜ Burs Fonu'na kalacak Plastik Sanatlar Sergisi'nde, Türk resminin ustalarından Adnan Varınca'nın eserleri de yer alıyor.

6. ODTÜ Sanat Festivali Plastik Sanatlar Sergisi, Ankara'daki karma sergilerin en kapsamlılarından biri olarak dikkat çekiyor. Sergide resim, heykel, gravür ve seramik alanında 66 sanatçının eseri var

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1999 yılından bu yana gelenekselleşerek süregelen Sanat Festivali kapsamında özel bir plastik sanatlar seçkisini, başkentli izleyicilerle buluşturuyor. Bu yılki sergide, sanat yaşamlarında 40 yılı geride bırakmış, özgünbaskı resim alanında Süleyman Saim Tekcan, heykelde Mehmet Aksoy, resimde Özdemir Altan ve Turan Erol'un, seramikte ise Hamiye Çolakoğlu'nun önerileri doğrultusunda, jüri üyeleri ile birlikte bir araya gelen toplam 66 sanatçının yapıtları yer alıyor.

Altıncı yılına ulaşan festivalin çıkış noktası, üniversitede öğretim gören birçok öğrencinin daha iyi şartlarda eğitimine katkıda bulunmak. Tiyatro, resital, konser, söyleşi ve gösterimleriyle her geçen yıl renklenen ve zenginleşen festivaldeki sergiden elde edilen gelirin burs fonuna aktarılması amaçlanıyor. Eğitimde içerik olarak teknik alanların yoğunlaştığı ODTÜ için, üstlendiği misyonun her geçen yıl daha da güçlenerek sanatın farklı disiplinlerini çatısı altında bir araya getirdiğini söyleyebiliriz.

ODTÜ Plastik Sanatlar Sergisi'ne aralarında Mehmet Aksoy, Mustafa Salim Aktuğ, Özdemir Altan, Cihat Aral, Aydın Ayan, Mustafa Ayaz, Habip Aydoğdu, Semih Balcıoğlu, Ferruh Başağa, Bubi, Zahit Büyükişliyen, Turan Erol, Jale Erzen, Adem Genç, Mürşide İçmeli, Fevzi Karakoç, Hüsamettin Koçan, Hayati Misman, Zekai Ormancı, Ferhat Özgür, Mustafa Pilevneli, Turhan Selçuk, Yavuz Tanyeli, Süleyman Saim Tekcan, Adnan Turani, Adnan Varınca'nın da yer aldığı toplam 66 sanatçının eserleri yer alıyor. 25 Nisan'a kadar sürecek sergi ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde görülebilir.
Radikal - Dilek Şener

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz