reklam

Haberler
Nisan 2004

Serkan Özkaya: “Göründüğü Gibi Değil! Açıklayabilirim”

Serkan Özkaya’nın son iki yılda sanat dünyasından kimi insanlarla yaptığı bir dizi tartışma “Göründüğü Gibi Değil! Açıklayabilirim” başlığı altında kitaplaştırılarak Bağlam Yayıncılık’tan çıktı. Kitabın başındaki kısa önsözde Özkaya, “en ilgi çekici fikirler, kişilerin sözlerinin altına imza attıkları durumlarda değil de bu fikirlerin kime ait olduğunun dahi ayrıştırılamayacağı, dialogun gemi azıya aldığı anlarda ortaya çıkıyor” diye belirtiyor. 

Serkan Özkaya’nın yapıtları başta İstanbul olmak üzere, Avrupa ve Amerika’nın çeşitli şehirlerinde sergilendi. Bu kez sanatın içerisindeki tartışmaları sanatsever ve okurlara ulaştırmayı planlayan sanatçının kitabında yeralan diğer tartışmacılar arasında Carlos Basualdo, Hüseyin Alptekin, Hou Hanru, Erden Kosova, Can Altay, Maria Hlavajova, Vasıf Kortun, Koen Brams, Robert Fleck, Alexander Brener, Barbara Schurz, Charles Esche, Zhiyuan Cui de bulunuyor.

“Göründüğü Gibi Değil! Açıklayabilirim”in arka kapağında alıntılanan Paul Feyerabend’e kulak verirsek: “Düşünceler tıpkı kelebekler gibi, yalnızca varolmakla kalmaz; gelişir, başka düşüncelerle ilişkiye girer, etkileşimde bulunurlar… 

Söyleşinin denemeden daha esinleyici olduğuna katılıyorum. Savlar, uslamlamalar üretebilir. Savların, uslamlamaların işin içinde olmayanlar ya da başka bir okuldan uzmanlar üzerindeki etkilerini gösterebilir, bir denemenin ya da kitabın gizlemeye çalıştığı açık uçları ortaya serer, en önemlisi yaşamımızın en sağlam olduğuna inandığımız parçalarının kuruntuluğunu kanıtlayabilir.”

Günümüz sanatına ve genel olarak sanat tarihi ve kuramına ya da Özkaya’nın yapıtına ilgi duyanlar için hayli eğlenceli ve gerekli bir kitap.

Daha ayrıntılı bilgi www.baglam.com adresinde bulunabilir.
Arkitera

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz