reklam

Haberler
Mayıs 2004

İtalya'da 'Asılmış Sanat' sergisi

İtalyan sanatçı sergisinde çocuklara yönelik şiddeti anlatıyor. İtalya'nın Milano kentinde çocuklara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla açık hava sergisi düzenlendi.

İtalya'nın Milano kenti sokaklarında, İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın 'Asılmış Sanat' adlı çalışması açık hava sergisinde sergilendi.

Sergide üç erkek çocuğun kuklası, boyunlarına ip geçirilmiş bir şekilde ağaçtan sallandırılıyor. Sanatçının amacı çocuklara yönelik şiddete dikkat çekmek. İlgi olduğu kadar tepki de çeken sergi, kent yönetimi ve siyasetçileri de bölmüş durumda.

Görenler korkuyor
Ağaçta asılı duran üç çocuk kuklası gerçeğe çok benzediğinden görenleri hayrete düşürüyor. Hatta çoğunu rahatsız ediyor.

Gördüklerine anlam veremeyenler, "korkunç birşey.. Tüylerim diken diken oldu... Neden böyle birşey yapıyorlar?" diye soruyor.

Yönetimi ikiye böldü
Asılı kuklalar şehir yönetimi ve yerel siyasetçileri de böldü. Bazı siyasetçiler serginin yasaklanmasını istedi. Kimi siyasetçiler Cattalan'ı 'hasta' olarak nitelendirdi.

Amaç çocuklara uygulanan şiddete dikkat çekmek

İtalya'nın en tartışma yaratan sanatçılarının başında gelen Maurizio Cattelan ise amacının çocuklara uygulanan şiddete dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Sanatçı, daha önce de bir müzede diz çöken Adolf Hitler ve kuyruklu yıldızın çarptığı Papa imitasyonlarıyla alkış ve tepkiyi birlikte toplamıştı.

CNN - Turk

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat ve Tasarım forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz