reklam

Haberler
Mayıs 2004

Tevfik Fikret'in ressam yönü gözler önüne seriliyor

Tevfik Fikret'in eserlerinin sergileneceği ve Aşiyan Müzesi'nde gerçekleştirilecek olan 'Tuvale Düşen Mısralar' sergisi, 24 Mayıs Pazartesi günü başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Müzeler Haftası kapsamında Aşiyan Müzesi'nde düzenlenen 'Tuvale Düşen Mısralar' sergisinde, Tevfik Fikret'in ressam ve çizer yönü gözler önüne serilecek. 24 Mayıs'ta ziyarete açılacak olan sergi, 24 Haziran tarhine kadar görülebilecek.

"'Ressam Tevfîk', çocukluk yıllarında kendisine verdiği bu unvan Tevfık Fikret'in ileriki yaşamında şairliğinin gazeteciliğinin, eğitimciliğinin ve idareciliğinin arkasında kalmış görünse de onun içindeki sanatçı ruhun dışa vuran değişik bir dalı olmaya hayatının sonuna kadar devam etmiştir.

Sanatçı çoğunlukla yağlı boya veya karakalem olarak peyzaj, natürmort ve portre resim çalışmaları yapmıştır.

Servet-i Fünün dergisinde çalışırken kendi şiirlerine resimler çizdiğini, kimi zaman başkalarının yazılarına resimler yapıp, bazen de kendi şiirleri üzerine resim yapıldığını görmekteyiz. Tevfık Fikret'in eline kalem o kadar yakışır ki zaman zaman mimari çizimlere de imzasını attığı bilinmektedir."

"Tuvale Düşen Mısralar" ismi verilen bu sergide amaç, Tevfık Fikret'in sanatçı kişiliğinin bir parçası olan fakat pek çok kişi tarafından yeterince bilinmeyen ressam ve çizer yönünü ortaya çıkarıp eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmak.
İBB

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz