reklam

Haberler
Mayıs 2004

Çini Projesi, Hedef: Dünya

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 100 sanatçı; dilsel, dinsel, sosyokültürel, politik farklılıklarından bir uyum yaratarak, 22 farklı ülkede, 22 kolektif eser oluşturmak üzere, sanatsal üretimlerini biraraya getiriyorlar. Projenin Türkiye ayağında, Artemis Sanat Merkezi'nde sergilenecek eserlerle, sanatın evrensel, barışçı, çoğulcu ve birleştirici çağrısı sanatseverlere ulaşacak.

1980'li yıllarda ABD, Chicago'da kurulan, Trans Cultural Exchange (TCE) vakfının organize ettiği projeye destek olmak üzere, tüm dünyadan 100 sanatçı, toplam 2200 eser üretti. Her biri 10 cm X 10 cm ebadında, seramik, porselen veya fayans gibi, vitrifiye edilerek, dış mekanlardaki hava koşullarına da dayanıklı hale getirilen bu eserlerden 100 tanesi de, İstanbul'da, bütüncül ve sanatsal bir perspektifle Ressam Gülay Alpay tarafından biraraya getiriliyor. 100 seramiğin biraraya getirilip yeniden kurgulanması aşamasında Alpay'a yardımcı olmak amacıyla, Fransız Sanatçı Ralph G.Brancaccio ve Projenin Uluslararası organizatörü ve TCE Vakıf Başkanı, Amerikalı Sanatçı Mary Sherman İstanbul'a geliyorlar. Uygulama sonunda oluşacak yapıt, Artemis Sanat Merkezinde 14-21 Mayıs tarihleri arasında sergilenecek ve sonrasında da, süresiz olarak bu mekana bırakılacak.

"Çini Projesi"nde Türkiye'yi, desenlediği seramiklerle Ressam Özlem Kalkan Erenus temsil ediyor. Erenus'un önceki yıllarda da, çeşitli uluslararası projelerde yer aldığı dikkat çekiyor.

Projenin İstanbul'daki uygulamasında, Gülay Alpay'ın teknik asistanlığını Ulaş Sözeri üstleniyor.

14 Mayıs 2004, Açılış Programı:
Ralph G. Brancaccio, Mary Sherman, Gülay Alpay ve Özlem Kalkan Erenus 14 Mayıs 2004 tarihinde Artemis Sanat Merkezi'nde düzenleyecekleri basın toplantısı, kokteyl ve performans eşliğinde yapıtı ve "Çini Projesi"ni tanıtarak, sanatseverlerin ilgisine sunacaklar.

Amerikalı konuk sanatçı Mary Sherman, kendi yapıtlarından oluşturduğu bir dia gösterisini davetlilere sunduktan sonra, Ali Erenus gitarı eşliğinde "Dünya Şarkıları" ile kulaklara seslenecek.

Detaylı bilgi için:
www.transculturalexchange.org/tileproject
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz