reklam

Haberler
Mayıs 2004

Ressam Günter Grass'la tanışın

Günter Grass'ı nasıl tanırsınız? Teneke Trampet, Yengeç Yürüyüşü, Yüzyılım, Kurbağa Güncesi gibi kitapların Nobel ödüllü yazarı olarak... Ama hepsi bu kadar değil... Grass, aynı zamanda iyi bir ressam ve heykeltıraş. Grass'ın "Pisibalığı" adlı gravür sergisi, 4 Mayıs'dan başlayarak 12 Haziran'a kadar Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde izlenebilecek.

Günter Grass, yazar olmadan önce Düsseldorf Sanat Akademisi'nde resim ve heykel eğitimi gördü. Grass'ın Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'nden de diploması var.

Kendisine büyük ün kazandıran, Volker Schlöndorff tarafından beyazpedeye de uyarlanan Teneke Trampet adlı romanını yazdığında Grass, tam 10 yıllık ressam ve heykeltıraştı.

Grass'ın Goethe Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen "Pisibalığı" sergisi de onun ünlü romanlarından biriyle aynı adı taşıyor. Grass romandaki yassı balığın hikayesini yazmadan önce onu fırça, tüy kalem, yumuşak kömür ve kurşun kullanarak resimlemiş. Sonra da balığın öyküsünü yazmış.

1977'de yayınlanan Pisibalığı, Grass'ın resimlediği ilk kitabı değil. Aşk Sınandı adlı kitabında da hem gravürleri hem de şiirleri var.

Grass'a göre "Grafikler resim haline getirilmiş şiirler ve pek çok şiir de çizgileri betimler. Nasıl ki lirik dize mesafeleri kısaltır ve genleştirirse çizim de neredeyse görünmez kesişmeleri yakalar."

Günter Grass'ın "Pisibalığı" başlıklı gravür sergisi 12 Hazıran'a kadar sürüyor.

Milli Reasürans Sanat Galerisi
Teşvikiye Cad. No : 43-57
Teşvikiye
Telefon : 212-230 19 76

Hürriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz