reklam

Haberler
Mayıs 2004

Galeri Nev'den 20'nci yıl sergisi

Galeride yapıtları sergilenen sanatçılardan biri de Abidin Dino.

Türk sanat ortamında özgün bir yeri olan Galeri Nev, kuruluşunun 20'nci yıldönümünü "Resme Bakan Yazılar" başlıklı karma sergiyle kutluyor. Ankara Galeri Nev'de 1 Mayıs'ta açılacak olan sergide galerinin kuruluşundan bu yana sergi açan sanatçıların eserleri yer alıyor. Sergi,1 Haziran'a kadar sürecek.

"Resme Bakan Yazılar " sergisinde Alev Ebüzziya, Erol Akyavaş, Nejad Devrim, Mübin Orhon, Ergin İnan ve Fiket Mualla'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ressamın yapıtları yer alıyor.

Galeri Nev'in 20'nci yıl etkinliklerinden biri de bugüne kadar galeride açılan sergilerin kataloglarındaki metinlerden oluşan derleme.

Sergiyle aynı adı taşıyan bu derlemede Abidin Dino, Beral Madra, Bilge Karasu, Enis Batur, Ferit Edgü, Doğan Kuban, Hasan Bülent Kahraman, Ömer Uluç, Sezer Tansuğ, Roland Topor gibi sanatçı ve eleştirmenlerin yazıları bulunuyor.

300'den Fazla Sergiye Ev Sahibi Oldu 
Galeri Nev, 1984 yılında Ali Artun ve Haldun Dostoğlu tarafından kuruldu. Galeriin hem Ankara'da hem de İstanbul'daki mekanları bugüne kadar 300'den fazla sergiye evsahipliği yaptı.

Bumun yanısıra Pablo Picasso, Salvador Dali, Leopold Levy, Antonio Sauro gibi yabancı sanatçıların yapıtları da sergilendi.

Galeri Nev çeşitli uluslararası etkinliklerde Türkiye'yi temsil eden sergiler de düzenledi.
Hürriyet

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz