reklam

Haberler
Mayıs 2004

Resim sergisinde Osmanlı’ya yoğun ilgi

Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde 29 Mayıs’a kadar devam edecek olan ‘Tablo, Selçuklu ve Osmanlı Sanat Eserleri Sergisi’ önceki gün açıldı. Cemiyet hayatının önemli isimlerinin katıldığı açılışta, yoğun ilgiden dolayı izdiham yaşandı. Sergide yer alan eserler arasında, 12-13. yüzyıla tarihlenen Selçuklu seramik ve tunç eserler koleksiyonuda bulunuyor.

Sergide yer alan eserler arasında, 12-13. yüzyıla tarihlenen Selçuklu seramik ve tunç eserler koleksiyonu, ülkemizde örneği çok azalan 18. yüzyıl Kütahya seramik koleksiyonu, tuğralı gümüş leğen ve ibrikler, kahvedanlar, tatlı takımları, Rus ve İngiliz center-piece ve şamdanlar, Türk hat sanatının ünlü hattatları Kazasker Mustafa İzzet ve Yesarizade Mustafa İzzet’in Hilye-i Şerif ve levhalarının yanı sıra, klasik Türk resminin büyük ustalarına ait tablolar da bulunuyor. Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin sahibi Rafi Portakal, sergilenen tablolar hakkında şu bilgileri verdi:

‘Abdülmecid’in büyük boyutlarda otoportresi, Şeker Ahmet Paşa imzalı Portakallı Natürmort, Süleyman Seyyid’e ait peyzajlar, Hoca Ali Rıza’ya ait peyzaj, Şevket Dağ imzalı Cami İçi, Feyhaman Duran’a ait ‘Hattat Rıfat Yazgan Prtresi’ ve ‘Çiçekli Natürmort’ ile Samet Ağaoğlu koleksiyonundan çıkma Alexander Dorogoff’un büyük boyutlardaki ‘Denizde Kalyonlar’ tablosu serginin önemli eserleri arasında...’
Hürriyet

 

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz