reklam

Haberler
Mayıs 2004

Sanat ve Tarih Buluşması: "Sarnıç"

15 Mayıs 2004 'de Antik Hotel Club Academia ' da "Sanat ve Tarih Buluşması " başlığında açılacak olan "Sarnıç" sergisi 11 sanatçının, mekanın belleğinden yola çıkarak oluşturdukları üretimlerini sunmakta .

Antik Hotel Club Academia, 2001 yılından itibaren Murat Küçükkayalı'nın sanat danışmalığı ile birlikte " Sergi mekanı " olarak ta kullanılan sarnıç, sanatçı ve izleyenlere alternatif bir buluşma mekanı sunmakta.

Sarnıç, İstanbul'un dokusu olarak, tıpkı şehrin bir çok önemli dokusunun kaderini paylaşmış bir mekandır.1500 yıl unutulmuş, yeraltında kalmış Erken Bizans ve Geç Roma (M.S.450-500) dönemlerinde şehrin su depolarından biri olarak kullanılmış. Osmanlı döneminde ise üzerine başka bir yapı kurulmasıyla varlığını devam ettirememiştir. 1984 otel inşaat kazıları esnasında yerin 12 metre altında olan sarnıç tekrar hayata döndürülmüştür. Bu sergi sanatçıların bulundukları şehrin belleğiyle "Sarnıç" üzerinde oluşturduğu bir dialog cabası sonucu olarak var olmakta. Zuhar Adaçoğlu, Mete Cirit, Alp Dikbaş, Ahmet İpek, Yunis Oruç, Mehmet Öğüt, Arzu Parten, Şahin Özbay, Ayşin Sal, Volkan Yalazay, Selin Yurdakul "un çalışmalarının sergilendiği "Sarnıç" sergisi 15 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasında izlenebilinir.
Arkitera

 

 

 

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz