reklam

Haberler
Mayıs 2004

Destanların başkent randevusu

Ressam Kayıhan Keskinok 'un 25 yağlıboya resimden oluşan sergisi Ankara'da Galeri Valör'de açıldı. 25 Mayıs'a dek açık kalacak sergide, Gılgamış Destanı'ndan, Köroğlu Destanı'na kadar çeşitli mitolojik öykülere dayanan resimler, Ankaralılarla buluşacak.

Türk resim sanatının cumhuriyetle yaşıt en önemli temsilcilerinden Kayıhan Keskinok'un eserleri Ankaralı sanatseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanıyor. 1982 yılından beri Ankara'daki Sanatyapım Galerisi'nde kendi adını taşıyan atölyeyi yöneten Keskinok'un Nâzım Hikmet 'in yaşamından şiirlerine yansıyan öykülerini aktardığı 30 tablosu da 2003 yılının Ocak ayında Ankara'daki Galeri Sanatyapım'da sergilenmişti.

100. doğum yılı nedeniyle 2003'ü Nâzım Hikmet yılı ilan eden UNESCO'nun desteğiyle düzenlenen etkinlikler çevçevesinde ressam Kayıhan Keskinok'un tablolarından oluşan ''NÂZIM'la RANdevu'' sergisi de büyük ilgi gördü. Bu serginin en önemli özelliği adının belirlenmesi için özel bir yarışma açılmasıydı. 5 kişilik jürinin kapalı zarf usulü ile gerçekleştirdiği yarışmada, birinci seçtiği Necmi Erol 'a ödül olarak Keskinok'un sergilenen eserlerinden biri armağan edilmişti.
Cumhuriyet

 

 

 

 

 

 

Arşiv

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz