reklam

Haberler
Mayıs 2004

Kuzgun Acar Retrospektif Sergisi İş Sanat'ta Sanatseverlerle Buluşuyor

Kibele Sanat Galerisi sanatseverleri Nisan ayında, 1950 sonrası kuşağın önde gelen sanatçıları arasında yer alan, 1976 yılında yitirdiğimiz usta heykeltraş Kuzgun Acar'ın retrospektif sergisiyle buluşturuyor.

14 Nisan- 30 Haziran 2004 tarihleri arasında izlenebilecek Kuzgun Acar sergisi, sanatçının yaratım sürecinin tüm dönemlerini kapsayan yapıtlardan önemli bir toplamı sunuyor. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ise, retrospektif sergiyle eş zamanlı olarak, Kuzgun Acar'ın yaşam ve sanat serüvenini konu edinen dev bir kitabı sanatseverlerle buluşturacak.

Sergi kapsamında, sanatçının özel olarak Kibele Sanat Galerisi'ne taşınan Gönen'deki büyük duvar heykeli de izlenebilecek. TRT tarafından, 1975 yılında gerçekleştirilen, Kuzgun Acar ve Cihat Burak söyleşinin de yer aldığı belgesel ise sergi süresince gösterilecek.

1928 yılında İstanbul'da doğan ve 1953 yılında D.G.S.A Heykel Bölümü'nde sanat eğitimini tamamlayan Kuzgun Acar, çağdaş heykel sanatının öncü isimleri arasında yer alıyor. 1961 yılında, Türk heykel sanatına, yurtdışında bugüne kadar kazanılmış en büyük ödülü armağan eden ve Paris Uluslararası Genç Sanatçılar Bienali'nde birincilik ödülünü kazanan Acar, heykelin yanı sıra sinema ve tiyatro ile de ilgilendi. 1967-68 yıllarında politik sokak tiyatroları için masklar yapan sanatçı, 1974 yılında Mehmet Ulusoy'un Paris'te kurduğu "Özgürlük Tiyatrosu"nda sahnelediği Brecht'in Kafkas Tebeşir Dairesi oyununun da masklarını orijinal yorumlarla, savaştan kalma eski çelik ve lastik malzemeleri kullanarak hazırladı.

1976 yılında atölyesinde çalışırken geçirdiği kaza sonucu yitirdiğimiz sanatçı, taşıdığı öncü ruha uygun olarak, coşkular, heyecanlar, düşler, atılımlar, başarılar, hayal kırıklıkları ve dalgalanmalarla süren kısa yaşamında, heykel sanatımıza önemli yapıtlar armağan etti.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz