reklam

Haberler
Mayıs 2004

Yılmaz Şenol'un yapıtları 7'nci Sanat'ta

Ressam Yılmaz Şenol'un son dönem yapıtları, 19 Mayıs'tan başlayarak 7'nci Sanat Brasserie'de sanateverlerin beğenisine sunuluyor. Şenol'un bu dokuzuncu kişisel sergisi, 2 Haziran tarihine kadar sürecek. Ressam Şenol'un 12 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra görevinden istifa edip Atölye Minerva adıyla önce Çanakkale'de kurup Balıkesir'e ve en son İstanbul'a taşıdığı Atölye Mİnerva'da çalışmalırını sürdürdüğünü de hatırlatalım.

Balıkesir'de 1967yılında doğan Yılmaz Şenol, 1990'da Çukurova Üniversitesi Resim Ana Sana Dalı Muzaffer Tire Atölyesi'ni bitirdi. Aynı yıl Mersin, Adana ve Antalya'da karma sergiler açan sanatçı, 1991'de Dikili'de ilk kişisel sergisini açtı. Aynı yıl içinde bu kez Balıkesir'de eserlerini sergileyen Şenol, 2002 yılında da Bocaada'da sergi açtı. Sanatçı İstanbul'daki ilk sergisini geçen yıl Atatürk Kültür Merkezi'hde açtı.

Yılmaz Şenol, kendi kurduğu Atölye Minerva'da bir yandan resim çalışmalırı sürdürürken bir yandan da güzel sanatlar liselerine ve eğitim fakültelerinin resim bölümülerine hazırlık dersleri veriyor.

7.SANAT&BRASSERIE
İstiklal Cad.No:179
Beyoğlu-İSTANBUL
TEL: (0212)244 3467-244 3468
(Alkazar Sineması Pasajı)
www.yilmazsenol.com

Hürriyet

 

 

 

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat ve Tasarım forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz