reklam

Haberler
Mayıs 2004

Terakki Vakfı Sanat Galerisi'nde 

Grafiti estetiğini tuvale taşıdı Kültür Servisi - Terakki Vakfı Sanat Galerisi , 12 Haziran'a dek Lütfü Günay kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının bu sergisinde, peyzaj ve soyut çalışmalarından oluşan 45 yağlıboya yapıtı yer alıyor. Sanatçının soyut çalışmaları, 1980-90 yıllarına ait.

İlk resimleri soyut çizgide olan sanatçı, Türkiye'de grafiti estetiğini tuvale taşıyan öncü isimlerden oldu. 1980'lere dek sürdürdüğü bu çalışmalarda üst üste bindirilmiş renk lekeleri etkindi.

Sanatçı, genellikle Batı Anadolu ve Çanakkale peyzajlarıyla sürdürdü çalışmalarını. Günay'ın 1930 kuşağıyla gelen izlenimcilik karşıtı eğilimlerin ve alternatif arama çabalarının, 1950'li ve 60'lı yıllara yansıyan tipik bir temsilcisi olduğunu söyleyen eleştirmen Kaya Özsezgin de şu sözcüklerle yaklaşıyor Günay'ın resimlerine: ''Bu dönemin moral ve estetik kaygılarına eklemlenmiş olmaktan çok, bunu reddeden ve tepkiselliği öne çıkaran bir tutumu benimsemiş, ancak bu tepkiselliği fanatik bir biçimçilik bağlamında görmemiştir.

Sanat, ona göre bir bütündür. Sanatçının farklı oluşturduğu çalışmalar ise bu bütünlüğün kişisel plandaki göstergesidir. Sanatsal biçimin, kendine özgü bir yaşamı olduğu ve canlı bir organizma gibi, yaşam gerçekliğine uyum sağladığı, onun sanatı için de geçerlidir.'' (0 212 351 00 60 )
Cumhuriyet

 

 

 

 

 

Arşiv

Öğrencilerin buluşma noktası: Kampüs Forumu

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz