reklam

Haberler
Ağustos 2004

Diyarbakırlı çocukların fotoğrafları Paris'te sergilenecek

Paris Belediyesi'nce yürütülen "Katmandu'dan Paris'e Yaşamın Düşleri Projesi" kapsamında Diyarbakırlı 18 çocuğun çektiği fotoğraf, Paris'te sergilenecek.

Diyarbakır'da göç eden ailelerin çocuklarına yönelik hizmet yürüten Sosyal Hizmet Rehabilitasyon ve Adaptasyon Merkezi (SOHRAM) Başkanı Yavuz Binbay, Paris Belediyesi'nce yürütülen "Katmandu'dan Paris'e Yaşamın Düşleri Projesi"nin Nepal, Hindistan, İran, Pakistan, Türkiye ve Fransa olmak üzere 6 ülkeyi kapsadığını söyledi.

Projede Paris Belediyesi adına eğitimci Perrine Simian ve fotoğrafçı Benoit Dequick'in çalıştığını bildiren Binbay, gidilen ülkelerde çocuklara tek kullanımlık fotoğraf makinesinin verildiğini ve her çocuğun 27 kare fotoğraf çektiğini belirtti.

Çocukların çektiği fotoğraflardan bir karesini seçerek, Simian ve Dequick'e verdiğini ifade eden Binbay, "Merkezimizden 18 çocuk projenin ana teması olan 'sevgi' üzerine fotoğraflar çekti. Çekilen bu fotoğraflar diğer ülkelerin çocuklarının çektiği fotoğraflarla, Paris Belediyesi'nce açılacak sergide yer alacak. Diyarbakırlı çocukların fotoğrafları Paris'te sergilenecek" dedi.
Haber Türk

 

 

 

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz