reklam

Haberler
Ağustos 2004

İtalya Türk ressamları ağırlıyor

İtalya’da Napoli yakınlarında Salerno körfezindeki sahil beldesi olan Praiano, Türk ressamları ağırlıyor. Praiano Belediyesi’nin evsahipliğinde kıyıya 100 metre mesafedeki Gabella Antik Sanat Galerisi’nde düzenlenen karma resim sergisinin açılışı yapıldı.

5 Türk, 1 İtalyan ressamın çalışmalarından oluşan sergi, 16 Ağustos 2004 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Praiano Belediye Başkanı Gennaro Amendola’nın da hazır bulunduğu ve açılış sırasında, galerinin hemen yanı başındaki Annunziata Alla Marina Di Praia Kilisesi’nde piyanist Daniele Gibboni ve kemancı Vittorio Scarpa tarafından izleyicilere klasik müzik ziyafeti de sunuldu.

Çoğunluğu Müfit Karzek ve Demet Kızıltaş’ın çalışmalarından oluşan karma sergide Aydın Akkuş, Zeynep Sarıoğlu, Erkin Kapkın ve Domenico Iannaco’nun tabloları da yer alıyor. Karzek, Kızıltaş, Akkuş ve Iannaco serginin açılışında hazır bulunurken, diğer sanatçılar etkinliğe sadece yapıtlarıyla katıldılar.

Serginin organizatörleri konumundaki Demet Kızıltaş ve Aydın Akkuş, yaptıkları açıklamada, serginin Praiano Belediyesi’nden gelen teklif üzerine açıldığını belirttiler. Akkuş’un “İsa’nın Çehresi” adlı tek bir tabloyla katıldığı sergide, Kızıltaş’ın yapıtları ise suluboya, yağlıboya ve akralikin kullanıldığı tablolardan oluşuyor.

Aydın Kızıltaş
1960 İstanbul doğumlu olan ve 1986’dan bu yana Napoli’deki NATO Üssü’nde grafik sanatlar uzmanı olarak çalışan Aydın Kızıltaş, 70’li yıllardan itibaren Türkiye ve yurtdışındaki muhtelif sergilere katılmış bir kişi olarak, sanat çalışmalarını sürdürmenin yanı sıra önümüzdeki dönemde müzik ve resmi birleştirerek İtalyan ve Türk sanatçıları buluşturmaya yönelik etkinliklere de hız vermeyi planladığını söyledi.

Müfit Karzek
Türkiye’de sanat çevrelerinin yakından tanıdığı 1953 doğumlu Müfit Karzek’in sergilediği eserleri ise iki gruba ayrılıyor. Eserler arasında, yüksek kaliteli pamuk kağıt üzerine oluşturulan pastel zeminin sabitleştiriciyle perçinlenmesinin ardından akralikle çizilen resimlerin yanı sıra, sanatçının kendine özgü ekol konumundaki çini mürekkebiyle kağıt üzerine çalıştığı zeytin ağacı resimleri yer alıyor.
NTVMSNBC

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz