reklam

Haberler
Ağustos 2004

Geleneksel resim yarışması başladı

Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) düzenlediği 6. TJK Geleneksel Resim Yarışması başladı. Sonuçları 22 Eylül'de açıklanacak olan yarışmanın konusu 'At, At Yarışı, At Yetiştiriciliği ve Hipodromlar' .

Yarışma Türkiye'nin uluslararası düzeyde sanatsal ve kültürel birikimine katkıda bulunmayı, Türk sanatçılarını özendirmeyi ve Türk sanatına özgün yapıtlar kazandırmayı hedefliyor.

Türk kültür geleneğinde önemli bir yeri olan at ve at sevgisini gündemde tutmak, son derece estetik görünümü ile at ve at yarışı heyecanını vurgulamak, sanat dünyasına çağdaş yapıtlar kazandırırken sanata ve sanatçıya verilen desteği sürdürmek de yarışmanın diğer hedefleri arasında.

Yapıtlar 01-15 Eylül tarihleri arasında TJK İstanbul Veliefendi Hipodromu Türkiye Jokey Kulübü Müzesi'yle Ankara 75. Yıl, İzmir Şirinyer, Adana Yeşiloba, Bursa Osmangazi, Şanlıurfa ve Elazığ hipodrom müdürlüklerine teslim edilebilecek.

TC vatandaşı amatör ve profesyonel tüm sanatçılara açık olan resim yarışmasında büyük ödül 12 milyar TL olarak belirlenirken ikinci yapıta 8, üçüncü yapıta da 6 milyar TL ödül verilecek. Mansiyon kazanan sanatçılar 3'er milyar TL ile ödüllendirilecek.

TJK Yönetim Kurulu üyesi Utku Doğdu, TJK asli üyesi Dr. Ergon Mengi, ressam Mevlüt Akyıldız, sanat eleştirmeni Haşim Nur Gürel, mimar-koleksiyoner Erhan İşözen, Evin Sanat Galerisi sahibi Evin İyem, Artı Mezat Müzayede Şirketi ortağı Can Has'ın da aralarında bulunduğu seçici kurul, TJK Resim Yarışması'nın sonuçlarını 22 Eylül'de açıklayacak. Yarışma şartnameleri, hipodrom müdürlükleri ve www.tjk.org web sitesinden temin edilebilir. (0212 444 08 55)
Cumhuriyet

 

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz